Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Αλλαγή φύλου στα 15!


Μεγάλος ντόρος έγινε με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου από την Ελληνική Βουλή στις αρχές αυτού του μήνα. 
Το πρώτο που θα ήθελα να σχολιάσω είναι ότι η Ελληνική Βουλή θα έπρεπε να ασχολείται και να ψηφίζει νομοσχέδια που να αφορούν τα κυριότερα προβλήματα της ζωής των Ελλήνων, που είναι πάμπολλα και συνδέονται άμεσα με την επιβίωσή του, όπως είναι αυτά που αφορούν την υγεία, την παιδεία, την ανεργία, την οικονομία. Τομείς που κατρακυλούν στον κατήφορο και έχουν καταστρέψει τις ζωές μας.
Αλλά πώς να μην ψηφίσει η Ελληνική Βουλή τέτοιο νομοσχέδιο, αφού αυτό αποτελεί άλλη μία επιταγή των εξωτερικών δυνάμεων που μας κυβερνούν στην πραγματικότητα. Όταν παντού αρχίζει να διαδίδεται το <<ουδέτερο>> φύλο, πώς η Ελλαδίτσα θα έχει μείνει τόσο πίσω και δεν θα δίνει δικαίωμα στους 15χρονους να αλλάζουν φύλο;
Το σοκαριστικό σε αυτό το νομοσχέδιο και το σημείο που αξίζει να γίνει σχολιασμός και ντόρος είναι τα 15 έτη! Τα 15 έτη μόνο ως αφορμή για να αλλάξουν τα όρια ηλικίας ως προς το ποιοι πρέπει να θεωρούνται ανήλικοι σε όλο το ελληνικό σύστημα, ξεκινώντας από το ποινικό δίκαιο, μπορώ να το δω, διαφορετικά είναι τελείως άκυρο.
Ο νόμος λοιπόν για την αλλαγή φύλου στην Ελλάδα από 15χρονους δέχεται ότι οι 15χρονοι είναι τόσο ώριμοι ώστε να πάρουν μία τόσο σημαντική για όλη τους τη ζωή απόφαση χωρίς να το μετανιώσουν αργότερα.
Το παράδοξο είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι νόμοι του κράτους μας δέχονται ότι οι ίδιοι 15χρονοι δεν είναι ώριμοι να ψηφίσουν, να οδηγήσουν, να έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση με τους ενήλικες κ.τ.λ.
Το ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι πολλές φορές τα άτομα που αλλάζουν φύλο προκειμένου να βρουν τα χρήματα για τις επεμβάσεις τους καταφεύγουν στην πορνεία. Έλα όμως που η ασέλγεια με 15χρονο έναντι αμοιβής είναι ποινικό αδίκημα. Άρα, με τη λογική αυτή του εν λόγω νομοσχεδίου, πρέπει να αλλάξει ο ποινικός μας κώδικας, διότι ένας ώριμος 15χρονος που ξέρει ότι θέλει να αλλάξει φύλο, είναι φυσικά ώριμος να κάνει σεξ με ενήλικο έναντι αμοιβής.
Συνοψίζοντας, είναι θετικό βήμα το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, διότι συμπλέει με το δικαίωμα  της προσωπικότητας και της αυτοδιάθεσης του ατόμου. Το μόνο που πρέπει να αναθεωρηθεί είναι τα 15 έτη και να αντικατασταθεί με τα 18. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου