Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Γιούνκερ: Επίτιμος διδάκτορας στο Α.Π.Θ.


Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 8μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία Αλέξη Τσίπρα, θα αναγορεύσει τον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επίτιμο διδάκτορά της. Δικαιολογία του απονενοημένου εγχειρήματος,  κατά τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., είναι η απόδοση φόρου τιμής στη δράση του Γιούκνερ, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον ευρωπαικό πολιτισμό και ανθρωπισμό, την ευρωπαική συνοχή και τα ευρωπαικά ιδεώδη. Εδώ γελούν και οι πέτρες.
Αποτελούν ευρωπαικά ιδεώδη τα μνημόνια, που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. με πρωτεργάτη τον Γιούνκερ; Είναι ευρωπαικός πολιτισμός η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, η ανεργία, οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, οι κατασχέσεις και οι αυτοκτονίες; Όλα δηλαδή όσα ο Γιούνκερ μαζί με τις πουλημένες κυβερνήσεις μας, μας επέβαλαν.
Σπουδαία φράση του << τιμώμενου>> αυτού προσώπου είναι η εξής: << Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί δραματικά με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας>>. Ο ευρωπαικός ανθρωπισμός στο μεγαλείο του...

Είναι κατά τη γνώμη μου ντροπή η επιτιμοποίηση του Γιούνκερ που θα κάνει το Α.Π.Θ. Καλό θα ήταν το Α.Π.Θ. να ασχοληθεί με τα προβλήματα που το μαστίζουν, όπως η οικογενειοκρατία, η αναξιοκρατία και το εμπόριο ναρκωτικών, που συμβαίνει στον χώρο του τη νύχτα, και να αφήσει τις επιτιμοποιήσεις των δυναστών μας κατά μέρος. Έτσι ώστε να μην υποβιβάζει την ποιότητα της δωρεάν δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, στρέφοντας τους υποψήφιους σπουδαστές στην ακριβή ιδιωτική.

Από τις 17:30 την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 αρχίζουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της αναγόρευσης αυτής του Γιούνκερ. Θα είμαστε όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου