Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Ευχαριστούμε για τα σκουπίδια!


Εδώ και λίγες μέρες η Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις είναι στα όρια της μόλυνσης. Σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους, άλλα είναι πεταμένα κάτω και έχουν φτάσει στους δρόμους. Η εικόνα των μυγών που πετάνε από πάνω αλλά και τις γάτες να σκίζουν σακούλες σε συνδιασμό με την μυρωδιά, σου προκαλεί τουλάχιστον αηδία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η θερμοκρασία έχει φτάσει στα ύψη και αυτό είναι κάτι που δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση. Δεν μπορείς ούτε τα παράθυρα να ανοίξεις καλά καλά γιατί η δυσοσμία μπαίνει μέσα στο σπίτι.

Εν συντομία λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής: Οι συμβασιούχοι που εργάζονται στην καθαριότητα ζητούν να μονιμοποιηθούν. Ένα πολύ λογικό και ανθρώπινο αίτημα. Σε πολλές δουλειές υπάρχει αυτό το σύστημα συμβάσεων. Υπάρχουν υπάλληλοι που εργάζονται χρόνια σε μια δουλειά, αλλά οι συμβάσεις τους είναι μηνιαίες, για να μην μπορεί ο εργαζόμενος να έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει κάτι από τον εργοδότη. Εδώ όμως έρχεται το "αλλά". Συμφωνώ με τις απαιτήσεις τους. Αλλά πραγματικά διάλεξαν την πιο λάθος περίοδο για να κάνουν τις κινητοποιήσεις. Και πριν μου την "πει" κάποιος ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χρόνος για κινητοποιήσεις ας το δούμε λίγο "λογικά". Έχουμε τον καύσωνα με τον οποίο δεν δεν μπορούμε καλά καλά να αναπνεύσουμε, έχουμε και τα σκουπίδια. Επίσης το θέμα των συμβάσεων προϋποθέτει ότι έχεις δουλειά και πληρώνεσαι. Υπάρχουν άλλοι που δεν πληρώνονται καν ή τους χρωστάνε μισθούς μηνών.

Το κακό με όλα αυτά είναι ότι γίνονται όλα ατομικά και όταν λέω ατομικά δεν εννοώ μόνο τα πρόσωπα, αλλά και τα σωματεία. Και αυτά τα ατομικά είναι όλα εις βάρος του απλού λαού. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός "ανωτέρου" για την σαπίλα των σκουπιδιών. Α όχι ψέμματα, κινητοποιήθηκε προσωπικά λέει ο καλός μας πρωθυπουργός ώστε να βρεθεί μια λύση.

Σε ένα ιδανικό κόσμο, θα βγαίναμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα μαζικό "χάος" μπας και γίνει κάποια αλλαγή επιτέλους προς το καλύτερο. Αλλά αυτό που γίνεται ρε αδέρφια, είναι ένα χάος που επηρεάζει τους απλούς ανθρώπους. Μια η ζέστη, μια τα σκουπίδια, μια ο ΟΑΣΘ. Ταλαιπωρούμαστε τόσο στην καθημερινή μας ζωή, που αυτά μόνο μας επιβαρύνουν. Διεκδικήστε τα δικαιώματα σας, να τα διεκδικήσουμε όλοι μαζί, αλλά να σκεφτόμαστε και τον συνάνθρωπο.

Σωστή η λάθος, ίσως και σκληρή, αλλά αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου