Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Thessaloniki Street Food Festival: Πήγαμε και δεν μας άρεσε


Όπως αναφέρει και ο τίτλος, βρεθήκαμε το Σαββατοκύριακο στο πρώτο Thessaloniki Street Food Festival, το οποίο διοργάνωνε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το μέρος στο οποίο πραγματοποιήθηκε αυτό το event ήταν στον αίθριο χώρο του Δημαρχείου. 

Αφού είχαμε δει αρκετές διαφημίσεις στο ίντερνετ και επειδή μας αρέσουν αυτού του είδους τα φεστιβάλ, είπαμε να περάσουμε μια βόλτα απο εκεί. Ήμασταν ήδη αλλού και είχαμε τους καφέδες μας στο χέρι. Με το που πάμε να μπούμε έρχεται ένας security και μας απαγορεύει την είσοδο με τους καφέδες επειδή τους είχαμε πάρει από έξω. Αυτή ήταν η πρώτη κάκιστη εντύπωση.
Ήπιαμε γρήγορα τους καφέδες μας, πετάξαμε και λίγο στα σκουπίδια και μπήκαμε στο περιβόητο φεστιβάλ που το παρουσίαζαν σαν κάτι τρομερό με ιδιαίτερες γεύσεις από όλο τον κόσμο. Τα πρώτα περίπτερα ήταν αυτά από επώνυμες εταιρίες με φαγητά που τα συναντάς εύκολα και έξω. Βέβαια και τα υπόλοιπα που ήταν μέσα ήταν και αυτά γνωστά. Ίσως αν εξαιρέσουμε 1-2 περίπτερα που είχαν πιο ιδιαίτερα φαγητά ( που στην Θεσσαλονίκη τα βρίσκεις και πάλι εύκολα) όλα τα υπόλοιπα ήταν απλά μαγαζιά που έκαναν περίπτερα σαν καντίνες μέσα στο Δημαρχείο! Που ήταν οι συνταγές και οι γεύσεις από όλο τον κόσμο; 
Λίγο πιο μέσα ήταν κάτι τραπέζια για να κάθεται ο κόσμος για να φάει και να πιει. Επίσης ήταν ένας DJ που έπαιζε μουσική (αρκετά αδιάφορη την ώρα που ήμασταν εκεί.) Τα περίπτερα ήταν άναρχα στημένα, και σε συνδυασμό με τον κόσμο, δεν μπορούσες καν να περπατήσεις. Πολλοί καθόντουσαν και κάτω οπότε επικρατούσε ένα μικρό χάος. Οι κάδοι ήταν λίγοι ενώ τα σκουπίδια κάτω στο πάτωμα αρκετά. Οι τιμές των φαγητών και των ποτών δεν ήταν διόλου οικονομικές για ένα φεστιβάλ του δρόμου.

Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί θα μπορούσε να αρέσει σε κάποιον αυτό το "φεστιβάλ". Διαβάζω στο ίντερνετ κάτι τίτλους όπως το καλύτερο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, μια από τις καλύτερες ιδέες κ.τ.λ και αναρωτιέμαι: "Μα τι στο καλό, εγώ αλλού πήγα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου