Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Είδες η ΔΕΗ;Έχει συμβεί και σε εσάς να θαυμάζετε κάποιον διάσημο, ηθοποιό, τραγουδιστή κλπ για τη δουλειά του, αλλά οι προσωπικές και πολιτικές επιλογές και τοποθετήσεις του να σας ξενερώσουν τόσο, ώστε να πάψετε να τον εκτιμάτε και να τον ακολουθείτε στα social media; Εμένα μου συμβαίνει όλο και πιο συχνά τελευταία.
Είχα μεγαλώσει με τραγούδια του Νταλάρα και τον θεωρώ ακόμα και σήμερα την καλύτερη αντρική φωνή του ελληνικού τραγουδιού. Δυστυχώς, από την εποχή που πολιτευόταν η γυναίκα του στο πλευρό του Γιωργάκη, ο οποίος άνοιξε την πόρτα στα μνημόνια, δεν ακούω ούτε μισό τραγούδι του. Υπερβολή ή όχι, ξενέρωσα.
Τα χειρότερα ήρθαν με τον Θ(λ)ηβαίο και την απαράδεκτη δήλωσή του. Αυτόν πραγματικά τον μισώ και τον καταράστηκα. 
Από καιρό ήθελα να σταματήσω να ακολουθώ τον Βαξεβάνη και το Hot doc, μετά από πολλές αφορμές, αλλά το πραγματοποίησα πριν λίγες μέρες. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η επιμονή του στη διαφήμιση της Coca cola με στέβια. Απαράδεκτος από δέκα μεριές και δεν σχολιάζω τίποτα άλλο. Ας ανοίξουμε παρένθεση εδώ, η Coca cola απέλυσε τους εργαζομένους της και μετέφερε το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία και τώρα αντιγράφει την ελληνική Green Cola που πρώτη παράγεται με στέβια.
Last but not least, η Ελένη Ράντου, που μας χρέωσε τις αμοιβές της η ΔΕΗ το προηγούμενο καλοκαίρι για να τη διαφημίσει, με την αναβίωση του περιβόητου σλόγκαν << Είδες η ΔΕΗ;>>. Όχι και έτσι βρε Ελενίτσα, και σε είχα στο βάθρο με τις καλύτερες Ελληνίδες ηθοποιούς. Κοτζάμ σύζυγος Παπακωνσταντίνου, τραγουδιστή με αριστερή χροιά, και είχες ανάγκη αυτά τα λεφτά. Τουλάχιστον μην μας το παίζεις, τόσο πριν όσο και μετά τη διαφήμιση, αριστερή και κοντά στο λαό. Έχουμε τον Τσίπρα να μας δουλεύει ότι είναι αριστερός την ώρα που μας γονατίζει, μας φτάνει, δεν θέλουμε και εσένα.
Φτάσαμε λοιπόν στο δια ταύτα, το είχα διαβάσει αλλά δεν έδωσα σημασία. Λέγανε για υπερβολική αύξηση στο λογαριασμό της ΔΕΗ και το είδα με τα μάτια μου στον τελευταίο λογαριασμό τον δικό μου και γνωστών μου. Μιλάμε για αύξηση από 1/3 έως και 1/2 πάνω, στους ήδη αυξημένους από διάφορες χρεώσεις πέρα της κατανάλωσης λογαριασμούς μας. 
Η αιτιολογία των αυξήσεων είναι ΑΔΜΗΕ- ΔΕΔΔΗΕ, νησιά και πολύτεκνοι και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ας αναλύσουμε τα χαράτσια αυτά χωριστά το καθένα.
Η ΑΔΜΗΕ- ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί ανεξάρτητο διαχειριστή- μεταφορέα ηλεκτρικής ενέργειας, θυγατρική της ΔΕΗ, πλήρως ανεξάρτητη από αυτήν. Θεσπίστηκε χωριστά για να δικαιολογεί ξεχωριστές δαπάνες. Προφανώς, για να πληρώσουμε τους υπέρογκους μισθούς που καταβάλλει στους διορισμένους, μας χρεώνει η ΔΕΗ. 
Ως προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι ιδιώτες πωλούν το ρεύμα που παράγουν στη ΔΕΗ προφανώς σε υψηλότερες τιμές από όσο το μεταπουλεί αυτή σε εμάς και στο τέλος μας καλεί να πληρώσουμε τη διαφορά όλοι οι καταναλωτές για να καλύψει την επιζήμια συμφωνία με τους ιδιώτες.
Τέλος, εμείς που σκεφτόμαστε λογικά πώς θα φέρουμε ένα παιδί στον κόσμο έχοντας όλες τις κατάλληλες προυποθέσεις και τελικά σκεφτόμενοι το καλό του μένουμε άτεκνοι, θα πληρώνουμε στην κυριολεξία τα γ@μησι@τικ@ των άμυαλων πολυτέκνων, οι οποίοι θα συνεχίσουν ανεπηρέαστοι να αναπαράγονται και εμείς δίπλα τους να λιώνουμε από το άγχος να πληρώνουμε και κατ' επέκταση τις στερήσεις. Όποιος δεν έχει λεφτά, δεν κάνει παιδιά! Βασική αρχή, που αν τηρείται θα μειωθεί η φτώχεια, η εγκληματικότητα και τα δυστυχισμένα παιδιά... 
Είδες λοιπόν η ΔΕΗ πώς μας σκέφτεται και μας φροντίζει; Κάνει <<κοινωνική>> πολιτική στις πλάτες μας εις βάρος της κοινωνίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου