Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ζωόφιλοι ή φιλόζωοι εμένα δεν με νοιάζει!


Πάντα μαθαίναμε ότι το ερμηνευτικά σωστό είναι η λέξη ζωόφιλος, όταν μιλάμε για αυτόν που αγαπάει τα ζώα, ενώ αντίθετα η λέξη φιλόζωος χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που αγαπάει τη ζωή του, τον εγωιστή. Βέβαια, τόσα χρόνια οι ζωόφιλοι και οι οργανώσεις και οι σύλλογοί τους αυτοχαρακτηρίζονταν λανθασμένα φιλόζωοι και φιλοζωικές/-οί. Οπότε πες πες, πείστηκε και ο Μπαμπινιώτης και τώρα πια στο λήμμα << φιλοζωία>> αναφέρεται ως δεύτερη σημασία του η αγάπη για τα ζώα. Ζωόφιλοι ή φιλόζωοι εμένα δεν με νοιάζει!
Οι ζωοφιλικές οργανώσεις έχουν αποκτήσει τόση εξουσία στις μέρες μας στην Ελλάδα που νομοθετούν αυτές στη θέση του Νομοθέτη εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ένα τέτοιο νομοθέτημα αποτελεί ο Νόμος 4235/2014 για την προστασία των ζώων. 
Το μόνο καλό αυτού του νόμου είναι ότι μπήκαν επιτέλους κανόνες στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων. Η κακοποίηση από τα αφεντικά τιμωρείται αυστηρά και με αυτόν τον τρόπο και τα ζώα προστατεύονται και οι τρίτοι από τις ενοχλήσεις των μη εκπαιδευμένων ζώων των ανεύθυνων ιδιοκτητών. Και έτσι, όλοι οι επίδοξοι ιδιοκτήτες σκύλων υποχρεώνονται πλέον να το σκέφτονται πολύ καλά πριν πάρουν την απόφαση να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο, γιατί αυτό συνοδεύεται από υποχρεώσεις, ευθύνη και πρόστιμα. Όχι όπως μέχρι τώρα που παίρναν ένα σκύλο και τον πετούσαν στο μπαλκόνι κάνοντας και αυτόν και εμάς να υποφέρουμε.
Τα κακά αυτού του Νόμου θα τα αντιληφθείτε με ένα παράδειγμα. Φτάσαμε στο σημείο η ανθρωποκτονία εξ αμελείας να τιμωρείται με δύο χρόνια φυλάκισης, ενώ η κακοποίηση ζώου να τιμωρείται με τρία χρόνια φυλάκισης και πολύ τσουχτερή χρηματική ποινή, και μιλάμε για χιλιάδες ευρώ (ΠΗΓΗ: Τμήμα Εκκαθάρισης Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης).
Ναι ναι, οι ζωόφιλοι έχουν καραμέλα δύο απίστευτα μότο που συνηγορούν στο παραπάνω παράδειγμα: 1) Όσο περισσότερο γνωρίζω τους ανθρώπους, τόσο περισσότερο αγαπάω τα ζώα και 2) Τα ζώα έχουν ίδια αξία με τους ανθρώπους. Όχι αγαπητοί μου ζωόφιλοι, η αξία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας και αυτή των ζώων πολύ πιο κάτω. Προστατεύστε τα ζώα, αλλά προσπαθήστε λίγο και για τον έρμο τον ανθρώπινο πληθυσμό που έχει πάρει την κατρακύλα. Μην ακολουθήσετε το τρανταχτό παράδειγμα της Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία ασχολείται τόσα χρόνια με τον ζωοφιλικό ακτιβισμό, ενώ τον γιό της τον εγκατέλειψε και δεν τον πλησίασε ποτέ, αφήνοντας έτσι στην ανθρωπότητα έναν ακόμα ψυχολογικά άρρωστο άνδρα.
Οι ζωόφιλοι ή φιλόζωοι εμένα δεν με νοιάζει από το να καταγγέλλουν αβέρτα ιδοκτήτες και μη, ζώων ας αναλάβουν να μαζέψουν τις αγέλες από αδέσποτα που έχουν κατακλύσει σχεδόν κάθε γειτονιά κάθε ελληνικής πόλης και προκαλούν μαζικούς και ιδιαίτερα συχνούς και σοβαρούς τραυματισμούς στους περαστικούς, αφού οι εκάστοτε δήμοι και ζωοφιλικές οργανώσεις δεν το αναλαμβάνουν ούτε κατόπιν των επανηλειμμένων αιτημάτων από τραυματισμένους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου