Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Γάλλος επιπλοποιός έφτιαξε αυτοκίνητο από ξύλο


Μια πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή ενός Γάλλου επιπλοποιού κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την κατασκευή ενός αυτοκινήτου από ξύλο!

O Michel Robillard, ένας επιπλοποιός που βγήκε στην σύνταξη, πάντρεψε τις δυο αγάπες του (το ξύλο και τα αμάξια) και δημιούργησε ένα μοναδικό ξύλινο αυτοκίνητο το οποίο έχει κινητήρα και  δουλεύει κανονικά. Στόχος αλλά και όνειρο του ήταν να φτιάξει κάτι που θα παραμείνει μετά από αυτόν και θα εκτεθεί σε μια γκαλερί τέχνης.

Το αυτοκίνητο είναι αντίγραφο του Citroen 2CV ή αλλιώς Ντεσεβό όπως το ξέρουμε στην Ελλάδα. Ήταν ένα όχημα που ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το το 1948 και είχε κάνει πολύ υψηλές πωλήσεις.

Χρειάστηκαν 6 χρόνια δουλειάς για να βγει αυτό το αποτέλεσμα αλλά νομίζω ότι οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.
*****

Είναι πολύ όμορφο να έχουν οι άνθρωποι όνειρα. Όλες αυτές οι σκέψεις  και προσπάθειες που κάνεις για τα πραγματοποιήσεις είναι ένα μοναδικό ταξίδι που σε κρατάει χαρούμενο και ενθουσιασμένο. Όταν έρθει και η στιγμή της υλοποίησης των ονείρων μας, τότε νομίζω βρίσκουμε ένα κομμάτι πραγματικής ευτυχίας. Για αυτό δεν πρέπει να σταματάμε να ονειρευόμαστε, όσο μικρά ή μεγάλα και να είναι τα όνειρα μας, παραμένουν όνειρα. Ο δρόμος της ευτυχίας είναι μπροστά μας αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

*****

Πηγή: ouest France

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου