Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Βαρκάδα στη λίμνη ΚερκίνηΤη προηγούμενη φορά που πήγα στη λίμνη Κερκίνη, ήμουν μαζί με άλλους φωτογράφους στις όχθες της λίμνης και φωτογραφίζαμε τα πουλιά. Αυτή τη φορά, τα φωτογραφίζαμε μέσα από την βάρκα.

*****

Είναι αυτές οι ωραίες συνεννοήσεις, που με ένα μήνυμα έχεις κανονίσει εξόρμηση στη Κερκίνη. Όπως και την προηγούμενη φορά, το πρωινό ξύπνημα είναι απαραίτητο για τη φωτογράφιση πτηνών τις μαγικές ώρες του ξημερώματος. Αναχώρηση στις 5 από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το λιμανάκι της Κερκίνης.


Μόλις είχε αρχίσει να κοκκινίζει ο ουρανός, ήρθε ο καπετάνιος μας, μαζί με τέσσερις ακόμα φωτογράφους μέσης ηλικίας από την Σπάρτη παρακαλώ. Η "τρέλα" της φωτογραφίας δεν έχει ούτε ηλικία, ούτε μέρος, ούτε ώρα!

Κατά τις 7 παρά ήμασταν ήδη μέσα στη λίμνη, ακούγαμε τις οδηγίες του καπετάνιου και θαυμάζαμε το τοπίο. Όταν φτάσαμε κοντά στα πτηνά, οι φωτογραφικές μηχανές μας πήραν στην "φωτιά". Άκουγες μόνο τα πολλαπλά κλικ.

Ο οδηγός μας, μας πήγαινε σε ομάδες αργυροπελεκάνων και τις τάιζε με ψάρια έτσι ώστε να μας ακολουθούν και έτσι είχαμε την ευκαιρία να τα φωτογραφίζουμε σε πολλές πόζες.

Είχε μαζί του καφέ και κέικ, για να δυναμώσουν οι επιβάτες κατά την διάρκεια της βόλτας. Επίσης ήταν πολύ κοινωνικός και απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις που του κάναμε για τα πουλιά και την λίμνη.

Μετά από 3 απολαυστικές ώρες βαρκάδας μας γύρισε πάλι στο λιμανάκι όπου και τελείωσε η βόλτα μας.

Πήγαμε για ένα καφέ στον Οικοπεριηγητή μαζί με τους φωτογράφους που γνωρίσαμε και τσιμπήσαμε λίγο για να πάρουμε δυνάμεις για να συνεχίσουμε. Κάναμε βόλτες στην περιοχή της Κερκίνης μέχρι να έρθει η ώρα να δοκιμάσουμε και την δεύτερη βαρκάδα!

Αυτή τη φορά η βάρκα ήταν αρκετά μικρότερη και ο καπετάνιος της χρησιμοποιούσε και τα κουπιά αρκετές φορές. Η βόλτα αυτή ήταν πιο σύντομη αλλά σε πηγαίνει σε ένα νησάκι όπου αναπαύονται τα πτηνά.Παρέα μας στη μικρή βαρκάδα ήταν και ένας Ισπανός φωτογράφος που ήρθε από την χώρα του για φωτογραφίσει τα πουλιά στην Κερκίνη αλλά και στις Πρέσπες.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τις λίμνες μας και την οικολογία τους. Η αλήθεια είναι οτι δεν τους βοηθάμε πολύ ούτε με την εξυπηρέτηση μας, αλλά και από την εικόνα που βλέπουν όταν έρχονται. Αυτά τα σκουπίδια που βλέπαμε δεξιά και αριστερά στους δρόμους πραγματικά μας ενοχλούσαν πολύ και λέγαμε πόσο κρίμα είναι να μην προσέχουμε τα αξιοθέατα μας.

*****

Οι βαρκάδες ήταν φανταστικές. Μου άρεσαν και οι δυο γιατί ήταν αρκετά διαφορετικές. Η μόνη συμβουλή που θα έδινα σε κάποιον που θέλει να κάνει την μεγάλη βαρκάδα είναι να πάει με παρέα τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων γιατί το κόστος είναι λίγο τσιμπημένο. Με έξι άτομα θα έλεγα ότι η μοιρασιά είναι ιδανική. Επίσης η βαρκάδα αυτή θα έλεγα οτι αν όχι αποκλειστικά, αναφέρεται κυρίως σε φωτογράφους. Αν δεν είστε αυτού του χόμπι, η μικρή βαρκάδα θα σας καλύψει και με το παραπάνω.

Γύρισα το βράδυ Θεσσαλονίκη γεμάτος από εικόνες και ενέργεια παρόλο το πρωινό ξύπνημα. Το μεγαλείο της φύσης είναι το καλύτερο φάρμακο από όλα.


Χαμογελάστε, Ταξιδέψτε, Φωτογραφίστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου