Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατάμε κακίες


Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατάμε κακίες. Μια πρόταση που έχουμε ακούσει αρκετές φορές στη ζωή μας, συνήθως από μεγαλύτερους σε ηλικία. Είναι μια φράση που έχει τεράστιο νόημα. Μια φράση που πρέπει να την γνωρίζουμε και να την εφαρμόζουμε όλοι. Είναι γεγονότα και καταστάσεις που αν δεν τις βιώσουμε δεν θα καταλάβουμε το νόημα της.
Είναι φορές που σαν άνθρωποι, έχουμε την τάση να πληγώνουμε τους άλλους, να είμαστε κακοί, να λέμε λόγια. Να κάνουμε τον άλλον πραγματικά δυστυχισμένο και να χαλάνε σχέσεις, φιλικές αλλά και οικογενειακές. Να στραβώσεις με έναν φίλο και να μη μιλιέστε για χρόνια. Να χαλαστείς τόσο από την οικογένεια σου και από όλο της το σόι που να μην έχεις σχέσεις ούτε με θείους και ξαδέρφια.

Αλλά μπροστά σε όλη αυτή τη μιζέρια, τους εγωισμούς, τις κακίες και την στεναχώρια, όταν έρχεται ο θάνατος όλα αυτά εξαλείφονται. Είτε είσαι αυτός που πλήγωσες τον άλλον, είτε αυτός που πληγώθηκε, οφείλεις να συγχωρέσεις. Μην ξεχνάς, αλλά παραμέρισε τα όλα και συγχώρεσε. Ζούμε μέσα στον πόνο και τις κακές αναμνήσεις που μας ακολουθούν χρόνια. Δηλητηριαζόμαστε από τις κακές σκέψεις μέχρι το τέλος μας. Και το τέλος θα έρθει για όλους μας. Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους, πολλές φορές ούτε και με τις ίδιες τις οικογένειες μας. Η συγχώρεση είναι κομμάτι της ανθρωπιάς μας, αυτό που μας κάνει κάτι ιδιαίτερο σαν ζωντανά όντα. Χωρίς αυτά δεν είμαστε τίποτα.

 Μην εύχεστε ποτέ κακό και για κανέναν. Είμαστε όλοι φιλοξενούμενοι σε αυτόν τον κόσμο και όπως ήρθαμε, έτσι θα φύγουμε. Άλλωστε η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατάμε κακίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου