Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Τα γιορτινά "πρέπει" και η οικογένεια


Έφτασαν πλέον οι γιορτές, χαλαρώνει η δουλειά, παίρνεις τα δώρα σου και γενικά αλλάζει η διάθεση σου. Όμως έχεις ένα θέμα να αντιμετωπίσεις. Όλους αυτούς τους συγγενείς που δεν βλέπεις όλο τον χρόνο, πρέπει να τους δεις μαζεμένους σε τραπέζια με ψεύτικα χαμόγελα  και ακόμα πιο ψεύτικο ενδιαφέρον.
Κόσμο που και καλά πρέπει να χαιρετήσεις για τις διακοπές γιατί ο καθένας πηγαίνει στη πόλη του ενώ δεν έχεις και ιδιαίτερες σχέσεις. Αυτό το δήθεν ενώπιον εορτών...Πόσο κουραστικό είναι! Να πρέπει να περνάς τις γιορτές με κόσμο που δεν έχετε καλά καλά ούτε τα τυπικά.

Που θέλω να καταλήξω; Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι υποχρεωτικά. Κοιτάξτε να περνάτε καλά με ανθρώπους που τους αγαπάτε και σας αγαπάνε. Αυτοί που νοιάζονται για σας όλο τον χρόνο και όχι μόνο σε γιορτές και γενέθλια. Που είναι εκεί στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Ο όρος οικογένεια είναι αρκετά παρεξηγημένος. Οικογένεια δεν είναι απαραίτητα μόνο το ίδιο αίμα. Οικογένεια είναι η αληθινή αγάπη και το νοιάξιμο για τον άλλον. Ένας κολλητός μπορεί να είναι περισσότερο αδερφός από έναν αδερφό εξ αίματος. Να θυμάστε ότι για όλους εκεί έξω υπάρχει μια " αληθινή" οικογένεια. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με υγεία, αγάπη και ανθρωπιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου