Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Δώσε φασόλια στα παιδιά!

Τα όσπρια είναι δύσκολο φαγητό για τα παιδιά. Λοιπόν για να δούμε μια  συνταγή που έφτιαξα και τα παιδιά από τότε αγάπησαν τα φασόλια. Για τα ρεβύθια θα μιλήσουμε στην επόμενη συνταγή μας.

 Φασόλια Μαυρομάτικα



ΥΛΙΚΑ
Χρειαζόμαστε 
1/2 κιλό μαυρομάτικα
15 μικρά ντοματίνια όπως στη φωτογραφία

2 πράσινες πιπεριές τύπου κέρατο
2 πιπεριές τύπου φλωρίνης ψητές (ας είναι έτοιμες, του εμπορίου)
100 γρ, ελιές σε φέτες
3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
μερικά κλαδάκια μαϊντανό
μισή κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ξύδι κατά το δοκούν.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε τα φασόλια όχι πολύ, τουλάχιστον 2-3 ώρες. Τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε χωρίς τίποτα άλλο μέσα στο νερό. Προσέχουμε μη λιώσουν και τα κατεβάζουμε ενώ είναι "στεκάτα". Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε  στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες και χωρίζουμε το κάθε ντοματάκι σε δυο κομμάτια. Τα ρίχνουμε στα μαυρομάτικα εκτός τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τις ελιές, λίγο αλάτι (γιατί έχουν και οι ελιές), πιπέρι, το λάδι και το ξύδι Ανακατεύουμε καλά να περιπλεχτούν τα υλικά μας  Ρίχνουμε στο τέλος τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.  

Ό,τι περισσέψει το κρατάμε στο ψυγείο.
Με τον ίδιο τρόπο αλλά με περισσότερο μούσκεμα φτιάχνουμε και τους μαύρους γίγαντες Πρεσπών.
Απλώς στο τελείωμα κτυπάμε το λάδι και το ξύδι με δυο κουταλιές μουστάρδα σκόνη. 

Οι μαύροι γίγαντες Πρεσπών είναι ιδιαίτερα νόστιμοι και ακριβότεροι από τους λευκούς. Αποτελούν όμως  φανταστικό μεζέ για τσίπουρο. Το λέω εκ πείρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου