Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Αύριο η πρώτη Black Friday στην Ελλάδα


Η Black Friday ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή στα ελληνικά είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε στην Αμερική από το 1960. Είναι η εναρκτήρια μέρα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Την μέρα της Μαύρης Παρασκευής, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν προϊόντα σε σε πολύ χαμηλές τιμές αφού η αρχική αξία μπορεί να πέσει μέχρι και 70%.
Στην Αμερική είναι τόσο διαδεδομένο, που υπάρχουν αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο όπου φαίνεται ο κόσμος να κάνει ουρές έξω από τα μαγαζιά πριν καν ανοίξουν αυτά. Με το που ανοίξουν οι πόρτες τότε γίνεται ένας "αγώνας δρόμου", όπου ξεχύνονται όλοι για να προλάβουν τα είδη που θέλουν να αγοράσουν.

Ο θεσμός αυτός εκτός από την Αμερική επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες, φτάνοντας έστω και αργά στην Ελλάδα. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε να κάνετε αγορές, κυρίως τεχνολογικών προϊόντων (αλλά και διάφορων άλλων ειδών), ίσως αύριο να είναι η ευκαιρία να βρείτε κάτι σε καλύτερη τιμή. Οι εταιρίες που έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετέχουν στη Black Friday είναι το Public, Plaisio, Media Markt και Γερμανός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι οι μόνες που συμμετέχουν.

Εμείς βέβαια κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί από τις διάφορες διαφημίσεις που είδαμε αυτές τις μέρες, η Μαύρη Παρασκευή μας φαίνεται σαν ένα απλό τριήμερο εκπτώσεων και όχι οι μοναδικές προσφορές που γίνονται στις υπόλοιπες χώρες.

1 σχόλιο:

  1. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές εταιρίες κατασκευάζουν ειδικές παρτίδες γι αυτή τη μέρα οπότε σε κάποια προϊόντα η ποιότητα κατασκευής ίσως ειναι κατά τι πεσμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή