Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Μουσική συνάντηση στις 11 Δεκεμβρίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης


Σε ένα ιδιαίτερο κάλεσμα μουσικής προχώρησε ο Συλλόγος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, καλώντας όλους τους μουσικούς να παίξουν ελεύθερα μουσική στις 11 Δεκεμβρίου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.


Αφορμή αυτού του καλέσματος ήταν η προσαγωγή μερικών μουσικών που έπαιζαν ελεύθερα μουσική στους δρόμους, με την κατηγορία της επαιτείας.

Παρακάτω θα δείτε το απόσπασμα της επιστολής που στάλθηκε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

'' ... Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος θα εξακολουθήσει στο μεταξύ να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει την δραστηριότητα των "μουσικών του δρόμου" και αποφασίσαμε, αντί άλλης διαμαρτυρίας, να καλέσουμε μια Κυριακή εν ευθέτω χρόνω τις διάφορες ομάδες μουσικών και άλλων καλλιτεχνών της πόλης, να παραταχθούνε στην παραλία και να παίζουν για τους περαστικούς μουσική, τραγούδια, θεατρικά κ.ά. Για μια Ελεύθερη Τέχνη, Ζωντανή Παραλία, Ανοικτή Πόλη, Αλληλέγγυα Κοινωνία. Οι αρχές θα είναι βέβαια ευπρόσδεκτες και ελπίζουμε να παραβρεθούν και να απολαύσουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα. ''
Με τιμή
Ο πρόεδρος του Σ.Μ.Β.Ε.
Γιώργος Χατζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου