Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Σφραγίδα Χάγης και Ελληνική Μετανάστευση

     Ενώ οι πρόσφυγες έρχονται κατά χιλιάδες καθημερινά στη χώρα μας, οι Έλληνες κυρίως νέοι, επιστήμονες και εταιρίες αποχωρούν για πάντα από την Ελλάδα προκειμένου να βρουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. 
     Και ας μιλήσουμε τώρα με στατιστικά, που προκύπτουν από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο όπως όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας βάζει τη Σφραγίδα της Χάγης στα δικαστικά έγγραφα και κυρίως στο ποινικό μητρώο για να αποδείξει τη γνησιότητά τους στους Έλληνες που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν και τους τα ζητούν από το εξωτερικό.
     Έτσι λοιπόν, το 2014 το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έβαλε συνολικά 1553 Σφραγίδες Χάγης, ενώ το έτος 2015 ο αριθμός τους ανέρχεται στις 2335!!! Σχεδόν 1000 παραπάνω από τον προηγούμενο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρίσιμο διάστημα του καλοκαιριού του 2015, όταν δηλαδή μπήκαμε στα capital controls, από 1/7/2015 έως 1/9/2015, οι Σφραγίδες της Χάγης εκτοξεύτηκαν από τις 810 στις 1460,  δηλαδή μέσα στο διάστημα αυτών των 2 μηνών μπήκαν 650 σφραγίδες, σχεδόν όσες είχαν μπει όλο το πρώτο εξάμηνο του 2015. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014 από 1/7 έως 1/9 οι Σφραγίδες από τις 740 έφτασαν τις 1011, μπήκαν δηλαδή μόλις 250! 
     Αν αυτά τα στατιστικά δεν δείχνουν κάτι για την πολιτική κατάσταση της χώρας και την θλιβερή της εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο, τότε ποιά δείχνουν;
    Από το ίδιο το οικογενειακό μας περιβάλλον βλέπουμε την αύξηση της μετανάστευσης των Ελλήνων. Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια πια που να μην μετράει απουσίες από συγγενείς και φίλους που έφυγαν στο εξωτερικό. Ας έχουμε λοιπόν τη σκέψη μας στραμμένη στους ανθρώπους που οι πολιτικοί μάς ανάγκασαν να αποχωριστούμε, ας ευχηθούμε την πρόοδό τους μήπως και καταφέρουν κάποτε να βοηθήσουν και εμάς, που μείναμε να παλεύουμε για την επιβίωση εδώ, απλά εμείς χωρίς ελπίδα πια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου