Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Ο Δάσκαλος που αγαπούσε τους Έλληνες

     Και διαβάζω με έκπληξη σε ανάρτηση φίλου και νέου δασκάλου, ότι οι Έλληνες δεν θα γίνουμε ποτέ ανάλγητοι Γερμανοί, αφού δεν συμβάλλουμε στον θάνατο προσφύγων, αντίθετα τους περιθάλπτουμε. Και λέω όπα εδώ είμαστε! Επιτέλους μία αντιρατσιστική και μη ξενοφοβική ανάρτηση. 
     Αμ δε... Καλά που συνέχισα την ανάγνωση. Ακολούθησε ένα λογύδριο για τους λόγους που πρέπει να βοηθάμε οι Έλληνες, πρώτα και μόνο, τους άπορους Έλληνες που έχουν ανάγκη και όχι τους πρόσφυγες. Αποδίδοντας μάλιστα τη στάση μας αυτή, δηλαδή της μη παροχής βοήθειας σε άπορους πατριώτες, αλλά αντίθετα στους Σύρους πρόσφυγες, κλασικά στην νοοτροπία του νεοέλληνα και στους πολιτικούς. Και να τα likes βροχή από κάτω από έτερους Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι ήταν πιο μαυριδεροί και από τους πρόσφυγες.
      Ε λοιπόν άκου να ξέρεις . Η ανθρώπινη αξία και ζωή είναι ίση και ίδια για όλους τους ανθρώπους.Οι Έλληνες δεν αξίζουν περισσότερο τη βοήθειά μας από οποιονδήποτε άνθρωπο άλλης ράτσας, που εν προκειμένω κινδυνεύει με βέβαιο θάνατο.Είσαι και χριστιανός. Και μάλιστα αν μπορούσα να σώσω έναν πρόσφυγα αντί για δέκα στενόμυαλους Έλληνες, αυτό θα έκανα.Εσύ πάντως ξεκίνα να βοηθάς έστω τους Έλληνες στους οποίους αναφέρεσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου