Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Δ.Ε.Θ. 2014

                                       

     Έφτασε και φέτος ο καιρός της Δ.Ε.Θ. Πώς το καταλάβαμε? Τρεις μέρες τώρα κλείνουν οι δρόμοι του κέντρου, διώχνουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και γίνεται το αδιαχώρητο από το κυκλοφοριακό. Ενόψει μάλιστα και της ομιλίας του Σαμαρά η πόλη γέμισε ΜΑΤάδες. Τί φοβούνται? Αφού η Θεσσαλονίκη και γενικά η Μακεδονία είναι πιστή στη νεοδημοκρατική της παράδοση.
   Και φτάσαμε λοιπόν το 2014 να έχει χάσει κάθε αξία του ο θεσμός της περίφημης Διεθνούς Έκθεσης και να ελπίζουμε να σταματήσει όσο ακόμα ζουν γενιές που τη θυμούνται όπως ήταν και ό,τι πρέσβευε κάποτε. Ευτυχώς εγώ ανήκω σε μία από αυτές. Ακόμα θυμάμαι την ανυπομονησία μου να με πάει ο μπαμπάς μου κάθε χρόνο στην Έκθεση. Και κάθε χρόνο έβλεπα πάντα μία διαφορετική Έκθεση, γεμίζοντας παραστάσεις και εμπειρίες. Κάθε περίπτερο προερχόταν και από άλλη χώρα του κόσμου. Με προϊόντα και έθιμα τοπικά που δεν είχαμε ξανασυναντήσει.  
  Και ύστερα ήρθε η παγκοσμιοποίηση και ακόμη πιο ύστερα ήρθε ο τελείως εμπορικός, καταναλωτικός και διαφημιστικός χαρακτήρας της. Τώρα πια ούτε για συναυλία δεν αξίζει να πας, αφού γέμισε το πρόγραμμα με μπουζουκοτραγουδιστές.
   Ξέχασα όμως φέτος θα έχουμε εργοστάσιο σοκολάτας... Με 5 ευρώ είσοδο μάλλον θα κάνει εμφάνιση ο Τζόνυ Ντεπ...
     Και τελικά εν έτει 2014 αυτό που μόνο επιθυμεί ο άνεργος και φτωχός Έλληνας της κρίσης είναι Σαμαράς, μπουζούκια και σοκολάτα. Δεν θα βάλει μυαλό ποτέ. Για τους υπόλοιπους λίγους έχω να πω.... Έκθεση είναι, θα περάσει...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου