Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Ταξιδεύοντας στη Σερβία!

Ο Homo και η παρέα του ταξίδεψε πριν από λίγο καιρό στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στη Σερβία.Η πρωτεύουσα, το Βελιγράδι, αν και φαίνεται ο απόηχος του πρόσφατου πολέμου εναντίον της, είναι μια πανέμορφη πόλη και από τις ομορφότερες των Βαλκανίων.


Πρώτη επίσκεψη ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Αγίου Σάββα.

Ο οποίος ακόμα είναι υπό κατασκευή στο εσωτερικό του.
Το διασημότερο και καλύτερο ξενοδοχείο του Βελιγραδίου, Μόσχα, σημείο αναφοράς της πόλης και εκκίνησης του γνωστού πεζόδρομου  Knez Mihajlova .
Περπατώντας τον πεζόδρομο καταλήγεις στην πλατεία της Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη ομορφιά προσδίδουν τα πολλά πάρκα.


Αδύνατο να μην αναφερθούμε σε ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της πόλης, το κάστρο του Βελιγραδίου, πάνω από το σταυροδρόμι των  ποταμών Δούναβη και Σάββα.
Και εδώ η εσωτερική όψη του κάστρου.Ο πύργος Νεμπόισα όπου φυλακίστηκε και θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος. ''Για την αναστήλωση του οποίου η ελληνική και η σερβική κυβέρνηση πήραν 2.000.000€ από την Ε.Ε......''
Γραφικό είναι και το σοκάκι Skadarlja όπου θα βρείτε καλό φαγητό και διασκέδαση, όπως στην διάσημη ταβέρνα ''Τα 3 καπέλα''.
Επισκεφτήκαμε επίσης την κοντινή πόλη και δεύτερη μεγαλύτερη, Novi Sad,
όπου ο Homo απόλαυσε τον καφέ του.
Στην επιστροφή σταματήσαμε στο ιστορικό μνημείο Avala,
καθώς και στην επίσης όμορφη πόλη Νις.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ


Είναι μια οικονομική, κοντινή και συνάμα συναρπαστική εκδρομή. Αν είναι οδική, οπλιστείτε με υπομονή περνώντας τα σύνορα των Σκοπίων. Αξίζει να την επισκεφτείτε ιδιαίτερα την άνοιξη όταν όλα θα είναι ανθισμένα και μαγευτικά...  

1 σχόλιο:

  1. Άριστο δείγμα γραφής από τους συνεχιστές του ΗΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή