Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Βουλγαρία: Ενώπιον της δικαιοσύνης δώδεκα ιμάμηδες
ΠΗΓΗ http://www.real.gr/

Με αυξημένα μέτρα ασφάλειας άρχισε σήμερα η δίκη 12 μουσουλμάνων θρησκευτικών αρχηγών και μιας γυναίκας, τους οποίους οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν για διδασκαλία του ριζοσπαστικού Ισλάμ και αντιδημοκρατικής ιδεολογίας σε πόλεις και χωριά, στη βουλγαρική πλευρά της Ροδόπης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι ευθύνονται για διάδοση έχθρας και μίσους κατά των ορθόδοξων χριστιανών και των πιστών άλλων θρησκευμάτων στη χώρα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι μουσουλμάνοι καλούνταν στα κηρύγματα στα τεμένη να αποφεύγουν κάθε επαφή με τους πιστούς των άλλων θρησκευμάτων κάτι που επιβάρυνε το παραδοσιακό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και ανεκτικότητας και την ειρηνική συμβίωση των διάφορων εθνοτήτων στη χώρα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της εισαγγελίας, οι 12 μουσουλμάνοι ιερείς (ιμάμηδες) και η συγκατηγορούμενή τους διατηρούσαν επαφές και ανέπτυσσαν τις δραστηριότητές τους κατόπιν οδηγιών του διεθνούς ιδρύματος «Αλ Ουακάφ Αλ Ισλαμί», η δράση του οποίου τελεί υπό απαγόρευση σε πολλές χώρες λόγω της διάδοσης του ριζοσπαστικού Ισλάμ.
Οι κατηγορίες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είπαν από την πλευρά τους στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας μερικοί από τους εκατοντάδες μουσουλμάνους, που πήγαν στην Πάζαρτζικ για να στηρίξουν ηθικά τους κατηγορούμενους πνευματικούς ηγέτες τους.
Η δίκη των ιμάμηδων ξεκίνησε, μάλλον, την πλέον… ακατάλληλη στιγμή, κατά τους Βούλγαρους αναλυτές, οι οποίοι υπενθυμίζουν τις δυναμικές διαμαρτυρίες σε πολλές μουσουλμανικές χώρες ύστερα από την κυκλοφορία του γνωστού ντοκιμαντέρ στο διαδίκτυο, το οποίο, «άναψε τα πνεύματα» στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στην Ασία λόγω προσβολής του προφήτη Μωάμεθ. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου