Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

13 TZAMETI

Καλημέρα.
Παρακολούθησα χθες στην ΕΤ1 μια ταινία θρίλερ, που με συγκλόνισε βαθιά.
Είναι μια γαλλική ταινία του 2005 ασπρόμαυρη -βραβευμένη  με το Χρυσό Λιοντάρι Καλύτερης Πρώτης Ταινίας στις Κάννες αλλά και το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς- του Γεωργιανού σκηνοθέτη Temur Babluani, που σου κόβει την ανάσα.

Περίληψη

Ο εικοσάχρονος Σεμπαστιέν έχει μεταναστεύσει από τη Γεωργία στη Γαλλία μαζί με την οικογένειά του. Καθημερινά αγωνίζονται να βρουν κάποια δουλειά για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ο Γκοντόν, ο οποίος είναι εθισμένος στη μορφίνη, προσλαμβάνει τον Σεμπαστιέν για να επισκευάσει τη στέγη του σπιτιού του. Μια μέρα, καθώς ο Σεμπαστιέν επιδιορθώνει την στέγη, κρυφακούει μια συνομιλία του Γκοντόν, ο οποίος αναφέρεται σε μια ευκαιρία που του έχει παρουσιαστεί για να βγάλει πολλά λεφτά. Όταν ο Γκοντόν πεθαίνει ξαφνικά από υπερβολική δόση, ο Σεμπαστιέν βρίσκει τυχαία έναν φάκελο στον οποίο υπάρχουν οδηγίες και ένα εισιτήριο που προοριζόταν για τον Γκοντόν. Τότε αποφασίζει να πάρει τη θέση του. Ακολουθώντας τις οδηγίες φθάνει στον προορισμό του στην καρδιά της γαλλικής επαρχίας. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με έναν εκφυλισμένο, μυστικό κόσμο πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα δεν υπάρχει επιστροφή…


Παίζει καταπληκτικά ο George Babluani κι εγώ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ...........
 

1 σχόλιο:

  1. Τα ανθρώπινα ερείπια με τις αριθμημένες πλάτες αντιστοιχούν σε όλους εμας. Και αυτοί που στοιχιμάτιζαν για το θάνατό τους, είναι οι οικονομικοί δολοφόνοι που μας κυβερνούν! φανταστική προφητική ταινία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή