Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Καλαμπάκα - Τρίκαλα - Μετέωρα

Επισκεφτήκαμε τα Τρίκαλα το εορταστικό τριήμερο της αποκριάς. Η βάση μας ήταν η Καλαμπάκα,  όπου μείναμε σε έναν ωραίο ξενώνα με θέα τα Μετέωρα και επισκεφτήκαμε τη γύρω περιοχή.
        Τα Τρίκαλα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας. Με το Ποτάμι  να τη διαπερνά και να την ομορφαίνει, το Φρούριο με το ψηλό ρολόι, το Βαρούσι με τα στενά του Σακαφλιά, τα "Μανάβικα" με τα μεζεδοπωλεία, το υπέροχο Κουρσούμ Τζαμί του Σιναν Πασά, την ισιάδα των δρόμων του, ιδανική για ποδήλατα, το σεβασμό των οδηγών στις διαβάσεις,  προσφέρει στους κατοίκους μια ποιότητα ζωής, στον αντίποδα αυτής που προσφέρει η Θεσσαλονίκη σε μας τα κορόιδα.
      Η Καλαμπάκα και η γύρω περιοχή μισοάσπρη από τα χιόνια των περασμένων ημερών και ο Πηνειός που ξεκινούσε λίγος, αλλά ορμητικός και κάθε λίγο εμπλουτιζόταν από τα ρυάκια που κατέβαιναν από τα χιόνια  ενώ οι βράχοι των Μετεώρων, μαγνήτης για το κόσμο, προσδίδουν πλούτο στην περιοχή.
    Το Σάββατο επισκεφτήκαμε τα Μετέωρα και μας έκανε μια λιακάδα υπέροχη. Θαυμάσαμε το εσωτερικό των Μοναστηριών με την κρητικής τεχοτροπίας αγιογράφηση μελετήσαμε και τα ιστορικά στοιχεία και αγνοήσαμε το προσωπικό που φάνηκε στα μάτια μας κατώτερο των περιστάσεων.
Καλύτερα να πάτε μέσω Εγνατίας Οδού από τα Γρεβενά, ωραίος δρόμος και αποφεύγετε τα πολλά διόδια της Εθνικής Οδού (Π.Α.Θ.Ε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου