Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Προφυλακιστέος ο Εφραίμ

Προφυλακιστέος ο Εφραίμ
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, προφυλακιστέος κρίθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος είχε απολογηθεί για τη γνωστή υπόθεση. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου, ο ηγούμενος κρίθηκε ύποπτος φυγής, για αυτό το λόγο διατάχθηκε η προφυλάκιση του.
Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του, που εκδόθηκε σήμερα, να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο αρχιμανδρίτης.
Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.
Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.
Προφυλακιστέος ο Εφραίμ


http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=36096&category_id=86

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου