Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Όλοι αθώοι για το θάνατο 121 ανθρώπων στην υπόθεση "ΗΛΙΟΣ"

Όλοι αθώοι για το θάνατο 121 ανθρώπων στην υπόθεση ΗΛΙΟΣ
Αθώους έκρινε κατά πλειοψηφία σήμερα το Κακουργιοδικείο της Κύπρου τους κατηγορούμενους

για τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ», στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής, όπου σκοτώθηκαν 121 άνθρωποι.
Το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι το κατηγορητήριο για τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, την εταιρεία «ΗΛΙΟΣ» ως νομικό πρόσωπο, τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Δημήτρη Πανταζή, τον διευθυντή Πτητικών Προτύπων, Γιώργο Κικκίδη και τον Βούλγαρο αρχιπιλότο της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ, «είναι ατεκμηρίωτο, αφού δεν υπάρχει μαρτυρία, η οποία να τους συνδέει με την τραγωδία».
Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν 1.190 κατηγορίες για αδικήματα, που αφορούν ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας και η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2009.
Η απόφαση είναι ενδιάμεση, με την έννοια ότι το Κακουργιοδικείο θεώρησε ότι δεν υπάρχει, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων και δεν θα τους καλέσει σε απολογία.
Αυτό σημαίνει ότι στην τελική απόφασή του, το Δικαστήριο θα κηρύξει τους κατηγορουμένους αθώους και θα τους απαλλάξει των κατηγοριών.
Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των θυμάτων σηκώθηκαν από τα καθίσματα και φώναζαν «αίσχος». Αρκετοί ξέσπασαν σε λυγμούς. Ο πατέρας ενός από τα θύματα της τραγωδίας φώναζε «πείτε μας ποιος σκότωσε τα παιδιά μας».

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=35913&category_id=541

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ18 Ιανουαρίου 2012 - 1:28 μ.μ.

    ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΛΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή