Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΦΛΩΡΙΝΑ - ΞIΝΟ ΝΕΡΟ - ΝΥΜΦΑΙΟ - BITOLA (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ)

O HOMO με την ΠΑΡΕΑ του, επισκέφτηκε τα άκρα του Μακεδονικού Κάμπου.
 Έμειναν  σε ένα νέο και ωραίο ξενοδοχείο στη Φλώρινα, που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα τα τετράστερα plus του εξωτερικού.
Έφαγαν στην, - κατά τον Κιούση της Καθημερινής (ίσως την καλύτερη ταβέρνα της επικράτειας) - ταβέρνα του ΞIΝΟΥ ΝΕΡΟΥ και απογοητεύτηκαν από τις σκοπιμότητες των ταξιδιωτικών άρθρων.

Επισκέφτηκαν το παραδοσιακό και διατηρητέο ΝΥΜΦΑΙΟ.
   (Καλά, δεν μπόρεσαν τα δραστήρια και διάσημα γερόντια που κουμαντάρουν το ΝΥΜΦΑΙΟ, να εμποδίσουν το ΑΙΣΧΟΣ του χαντακιού των οπτικών ινών, που κατέστρεψε το όμορφο πλακόστρωτο;)

Την άλλη μέρα επισκέφθηκαν το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (BITOLA) που βρίσκεται στην απέναντι γωνιά του Μακεδονικού Κάμπου, στη FYROM.
 Ίδια σκατά με τους σημερινούς και οι τότε πολιτικοί καραγκιόζηδες, το χάρισαν στους Σέρβους, μια καθαρά ελληνική μεγαλούπολη.
  (Στη μέση της κεντρικής πλατείας δεσπόζει έφιππος ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος ο β΄. -Ο Αλέξανδρος στήθηκε στην πρωτεύουσα, τα Σκόπια).

Περπάτησαν τα σοκάκια και στεναχωρήθηκαν για την ξεχασμένη Ελληνίδα αδελφή.
Δεν έφαγαν στο εξωτερικό, παρόλο που τους το συνέστησαν πολλοί και καλοί φίλοι.
Έφαγαν γυρίζοντας στη Φλώρινα σε μία δορυφορική ταβέρνα με πολύ καλό φαγητό, αν και στο τέλος ο Φλωρινιώτης ταβερνιάρης τα σκάτωσε για ένα άδειο μπουκάλι ξινό νερό (25 σεντς).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
O HOMO κατανόησε τους δίγλωσσους, που έτρωγαν δίπλα του στο ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ. Αρχαιόθεν οι ακρίτες μιλούσαν και τις δύο γλώσσες. Αυτό δεν εμπόδισε πολλούς δίγλωσσους  να πεθάνουν για την Ελλάδα και για τους πολιτικούς της, οι οποίοι μπορεί να μην είναι δίγλωσσοι αλλά δυστυχώς για μας, είναι απάτριδες.
Κατά τα άλλα οι ταξιδιώτες πέρασαν υπέροχα (και πήγαν και στο εξωτερικό!!!!!)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου