Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Εκκληση συνεργασίας από 13 βαριά ονόματα της αντίστασης

«ΗΕλλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια, το πρόβλημά της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Πρόβλημα εθνικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους».

Η έκκληση 13 αγωνιστών της εθνικής αντίστασης για τη σωτηρία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού συντάχθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των Μανώλη Γλέζου και Μίκη Θεοδωράκη και έχει στόχο την κοινή πορεία των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ταχθεί κατά του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων.
Την πρωτοβουλία των 13 έσπευσε να χαιρετίσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Οπως γράφουν στην έκκληση:
«Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία. Σήμερα διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού».
Οι «13» καλούν «σε κοινόν αγώνα με στόχο: την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της τρόικας, την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας.
»Κατά συνέπεια: Καλούμε τους Ελληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.
Καλούμε τους Ελληνες πατριώτες σε αγωνιστική συνεργασία, με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας. Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία».
Το κείμενο υπογράφουν οι: Βαρδής Βαρδινογιάννης, Μανώλης Γλέζος, Νίκος Γουργιώτης, Βούλα Δαμιανάκου, Βάσω Θανασέκου, Μίκης Θεοδωράκης, Θόδωρος Καλλίνος, Μαρία Καραγιώργη, Παναγιώτης Κατερίνης, Ελένη Μπενά, Τάκης Μπενάς, Ευτύχης Μπιτσάκης, Γιώργος Τσαπόγας.

2 σχόλια:

  1. ΠΟΣΟ ΣΟΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΑΜΕ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.Υ.Γ.1 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! Υ.Γ.2 ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΗΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ(ΣΩΣΤΟ)ΔΡΟΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ/ή μου. Από το ύφος φαίνεται ότι είσαι νέος/α. Ευχαριστώ πολύ για τα υπερβολικά καλά σου λόγια. Όμως προσοχή: Δεν υπάρχουν σοφοί, ούτε καθοδηγητές! Υπάρχει μόνο η σωστή σκέψη που οδηγεί στη σωστή κρίση. Πρέπει να διαβάζεις και να ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ απόψεις και συμπεριφορές. Έτσι θα αποκτήσεις ορθή κρίση και δεν θα συγκαταλέγεσαι στον απολίτικο και αμόρφωτο όχλο, που μας επιβάλει τα καθάρματα, για να ορίζουν τις ζωές μας. Θα χαρώ να τα ξαναπούμε. Σ' ευχαριστώ για το υπέροχο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή