Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ οδικής ασφάλειας


 Με στόχο την «αποκάλυψη» των μυστικών της ασφαλούς οδήγησης, ξεκίνησε χτες, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στον υπαίθριο χώρο του «Mediterranean Cosmos», μια πρωτοποριακή κοινωνική δραστηριότητα, για μια ακόμη φορά, στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για ένα 6ήμερο εκδηλώσεων που φιλοδοξεί να προσφέρει μια εντελώς διαφορετική ενημέρωση σε οδηγούς, και κυρίως παιδιά και νέους, από το τι πραγματικά κινδυνεύουμε καθημερινά όταν κινούμαστε στο δρόμο. Ουσιαστική ενημέρωση στην πράξη, όταν η οδική ασφάλεια βγαίνει έξω από τις αίθουσες διαλέξεων. 
Το 6ήμερο των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου, όταν για δεύτερη φορά στη χώρα μας θα πραγματοποιηθούν πραγματικά κρας τεστ παρουσία κοινού, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο οργανισμό ασφάλειας στην Ευρώπη, τη γερμανική DEKRA. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν 6 διαφορετικά κρας τεστ, τα 3 το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, μαζί με επίδειξη ασφαλούς τρόπου κατάσβεσης φωτιάς σε αυτοκίνητο από άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.
 Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν άλλα τρία κρας τεστ όπου με τον τρόπο αυτό γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί θα πρέπει να «φοράμε» τις ζώνες ασφαλείας όταν οδηγούμε, ενώ στη συνέχεια άνδρες της ΕΜΑΚ θα πραγματοποιήσουν πραγματικό απεγκλωβισμό τραυματία από αυτοκίνητο. 
Προσομοιωτής ζώνης ασφαλείας
Καθημερινά, από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, μια ειδική πρωτοποριακή κατασκευή προβληματίζει για την ανασφάλεια των πίσω καθισμάτων όταν δε χρησιμοποιούμε τις ζώνες ασφαλείας, ενώ ο προσομοιωτής των ζωνών ασφαλείας εντυπωσιάζει, καθώς πρόκειται για μια κατασκευή, όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει στην πραγματικότητα αυτού που αισθάνεται ο οδηγός δεμένος με τη ζώνη στο κάθισμα, όταν «χτυπά» με την αθώα, φαινομενική, ταχύτητα των 8 χλμ./ώρα! 
Στους επισκέπτες των κρας τεστ θα διανεμηθούν δωρεάν ενημερωτικό ειδικό έντυπο 36 σελίδων οδικής ασφάλειας και υγραεριοκίνησης, αλκοολόμετρα μιας χρήσης, αντανακλαστικά για παιδικά ποδήλατα και αντανακλαστικά καπέλα, ενώ υπάρχει ενημέρωση από ειδικούς στο χώρο για τα ελαστικά, τα καύσιμα, την ασφάλιση, τον τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου κ.ά.

Οικολογική οδήγηση
Καθημερινά, από το απόγευμα και μετά οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιούν eco test drive, σε διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων, όπου ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου και το eco driving, που αποτελεί και μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια για καθαρότερο περιβάλλον. Ταυτόχρονα, μπορούν να ενημερώνονται και για κάθε άλλο θέμα, από το δημοσιογραφικό επιτελείο του περιοδικού «Auto Τρίτη», που αφορά τις ασφαλέστερες διαδρομές σε κάθε είδους δρόμο. Τέλος, η Volvo, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενημερώνει για πρώτη φορά σχετικά με τα νέα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα που αφορούν την προστασία των πεζών στο δρόμο και μπορεί να οδηγήσει ο κάθε επισκέπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου