Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μίκης στο Ελληνικό: Σύμβολο αντίστασης στο ξεπούλημα


Μήνυμα για αντίσταση έστειλε απόψε από το Ελληνικό ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος δίνει συναυλία στο κτίριο Ξιφασκίας, στο πλαίσιο του «φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό».
"Η χώρα ξεπουλιέται και πρέπει να αντισταθούμε όλοι" είπε ο Μίκης Θεοδωράκης ενώ για την κίνηση πολιτών για το Ελληνικό είπε ότι αποτελεί "σύμβολο αντίστασης" το οποίο "πρέπει να γίνει παράδειγμα και θάρρος που να φωτίζει και να προκαλεί παρόμοιες πρωτοβουλίες".
Κατά την ομιλία του, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες, ο Μίκης Θεοδωράκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι "έχει χάσει προ πολλού την ουσιαστική της νομιμοποίηση, παίρνει βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα και το ξεπούλημα αυτού του σπάνιου εθνικού χώρου που ανήκει σε όλους μας και πάνω απ' όλα στους κατοίκους της περιοχής είναι ένα παράδειγμα".
Στη συνέχεια απηύθυνε στο κοινό το εξής ερώτημα : "Είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε έως το τέλος αυτή τη γη που σας ανήκει;" "Αν ναι", συνέχισε "κατά τη γνώμη μου υπάρχει ένας τρόπος: η κατάληψη". "Να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα που σας δίνει η αληθινή Δημοκρατία, που σήμερα κάποιοι την καταπατούν, να κατασκηνώσετε σε αυτή την περιοχή που ανήκει σε όλους μας και να φτιάξετε μια σκηνή και για μένα, να 'ρθω και εγώ εδώ μαζί σας".
Είπε, επίσης, ότι "στη χώρα μας η Δημοκρατία κακοποιείται" γιατί όπως εξήγησε "Δημοκρατία σημαίνει ότι η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει ενώ εδώ γίνεται το αντίθετο".
Χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Ελληνικου-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος θα αντισταθεί σε κάθε απόπειρα εκποίησης του χώρου του παλιού αεροδρομίου. Όπως, είπε, δεν αρκείται στα λόγια αλλά θα μπει μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου για να το αξιοποιήσει προς όφελος του λαού της περιοχής.
Τον Μίκη Θεοδωράκη και την ομώνυμη ορχήστρα του πλασιώνουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ντόρα Μπακοπούλου, ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Παπάζογλου, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Κατερίνα Παπουτσάκη.
Το "Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό", που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού με τη στήριξη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, έχει στόχο την αξιοποίηση του πάρκου μετατρέποντάς το σε χώρο υψηλού πρασίνου και την αποτροπή εκποίησης και δόμησης μεγάλου μέρους του.
Πλήθος εκδηλώσεων πλαισιώνουν το φεστιβάλ που διαρκεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου