Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Περιορισμό της κυριαρχίας των Ελλήνων προαναγγέλλει ο Γιούνκερ

Ο προεδρεύων της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναγγέλλει αποστολή ειδημόνων από την Ευρωζώνη στην Ελλάδα που θα συνδράμουν στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus που κυκλοφορεί αύριο (Δευτ. 4.7.11) o κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι η "κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά" και προειδοποιεί ότι "δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθήσουμε". Όπως σημειώνει ο κ. Γιούνκερ, οι Έλληνες "δήλωσαν πρόθυμοι να δεχτούν εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη". Όλες οι περιοχές της Ευρωζώνης θα αποστείλουν ειδικούς.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επισημαίνει ότι η Ελλάδα επί σειρά ετών ωφελήθηκε από το ευρώ. "Με δική της υπαιτιότητα ορισμένα πράγματα ξέφυγαν. Και τώρα που πρέπει να τα επαναφέρει με ενωμένες δυνάμεις σε τάξη, πρέπει οι Έλληνες να αντιληφθούν ότι απαιτείται μια συλλογική απάντηση", λέει ο κ. Γιούνκερ.
Αναφέρει επίσης ότι και το ελληνικό φορολογικό σύστημα δεν λειτουργεί "σε πλήρη έκταση". Επίσης υποστηρίζει ότι "απαιτείται για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων για παράδειγμα μία λύση κατά το πρότυπο της γερμανικής 'Τρόιχαντ'", (πρόκειται για την Αρχή καταπιστευτικής διαχείρισης που είχε διεκπεραιώσει την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων της πρώην DDR μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990).
Το πακέτο μέτρων είναι η λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας
Ο προεδρεύων της Ευρωζώνης δηλώνει πεπεισμένος ότι η νέα προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα θα επιτύχει. "Το πακέτο μέτρων, με το οποίο συμφώνησε η Ελλάδα θα φέρει και τη λύση στο πρόβλημα της χώρας", λέει ο κ. Γιούνκερ στο Focus. Υπογραμμίζει επίσης ότι η χώρα χρειάζεται ενέσεις ανάπτυξης. "Προς τούτο πρέπει να συμβάλουν και επιχειρήσεις από άλλες χώρες της Ευρωζώνης", τονίζει ο κ. Γιούνκερ. "Η ΕΕ θα πρέπει προσωρινά να παραιτηθεί από την υποχρέωση της Ελλάδας για συγχρηματοδότηση, θα πρέπει να δοθούν στη Ελλάδα τα μέσα για την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του μεριδίου από την Αθήνα", τονίζει ο κ. Γιούνκερ.http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=100705

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου