Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Γερμανία: Ζητεί άνεργους, επιστήμονες και Έλληνες


Άνεργους αλλά εξειδικευμένους επιστήμονες από τον χρεωμένο ευρωπαϊκό Νότο αναζητεί...
 
Γερμανία: Ζητεί άνεργους, επιστήμονες και Έλληνες
η Γερμανία, καθώς από την αγορά της, λείπουν μηχανολόγοι, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικοί στους υπολογιστές.

Όπως τονίζει η Deutsche Welle, το συντονισμό της επιχείρησης διασφάλισης στελεχών για τη γερμανική οικονομία έχει αναλάβει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας.

Πρόκειται για επαγγελματικούς κλάδους όπου σημειώνεται έλλειψη στη γερμανική αγορά εργασίας. «Υπάρχει μεγάλο εξειδικευμένο δυναμικό στην Ισπανία, όπου χιλιάδες μηχανολόγοι και ειδικοί στους υπολογιστές είναι άνεργοι», υπογραμμίζει η διευθύντρια του Κέντρου Προώθησης Εργατικού Δυναμικού από το Εξωτερικό, Μόνικα Φαρνχάγκεν, μιλώντας στην Die Welt.

Βολιδοσκοπήσεις στελεχικού δυναμικού γίνονται και στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, προσθέτει η Φαρνχάγκεν.

Στην Πορτογαλία υπάρχει ενδιαφέρον για νοσηλευτικό προσωπικό. Από την Ελλάδα οι Γερμανοί θέλουν γιατρούς.

Το κυριότερο εμπόδιο που καταγράφουν οι γερμανικές αρχές είναι αυτό της γλώσσας. Οι περισσότεροι δε μιλούν γερμανικά, αλλά αγγλικά και γι’ αυτόν τον λόγο προτιμούν αγγλόφωνες χώρες, όταν δεν βρίσκουν απασχόληση στις χώρες τους.

Πέραν τούτου, οι περισσότερες αγγλόφωνες χώρες προσφέρουν στις νέες μεταναστευτικές αυτές ομάδες τη δυνατότητα εκμάθησης της γλώσσας, κατοικία, ακόμη και εργασία για τον ή την σύζυγο και φυσικά θέση σε παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους. «Τέτοιου είδους «πακέτα» δεν προσφέρει ακόμη η Γερμανία», επισημαίνει η Μόνικα Φαρνχάγκεν.
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25254&category_id=541

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου