Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Ο λαός υποφέρει, οι βουλευτές απολαμβάνουν


Προτίμηση στα κυβερνητικά αεροσκάφη δείχνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης για τα ταξίδια τους, ακόμα και σε κοντινούς προορισμούς, γεγονός που κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο... 5,8 εκατομμύρια  ευρώ.
Όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία, για ένα μονοήμερο ταξίδι του υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Απρίλιο του 2010, σπαταλήθηκαν 145.000 ευρώ, ενώ για ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στις Βρυξέλλες χρειαστήκαν πάνω από 60.000 ευρώ, όταν το ακριβότερο εισιτήριο με αεροπλάνο της γραμμής δεν ξεπερνούσε μόλις τα 500 ευρώ.
Μιλώντας στον Real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας, όπου επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα, σημείωσε ότι τα VIP ταξίδια υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης έχουν κοστίσει στον ελληνικό λαό, αρκετές χιλιάδες ευρώ και μάλιστα άσκοπα.
Αναρωτήθηκε μάλιστα δημοσίως "τί θα είχε πάθει ο κ. Παπακωνσταντίνου αν διανυκτέρευε στην Ουάσιγκτον και επέστρεφε την επόμενη μέρα; Το ταξίδι του κόστισε 145.000 ευρώ".
Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι στα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, αναφέρεται και η μετακίνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης σε χωριό της Ξάνθης με ελικόπτερο, το οποίο κόστισε 16.000 ευρώ. Όπως είπε ο κ. Τζίμας, "το χωριό απέχει 30 χιλιόμετρα. Μισή ώρα με το αυτοκίνητο".
Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι τα ταξίδια γίνονται, ενώ υπάρχουν τρεις και τέσσερις πτήσεις κάθε ημέρα προς αυτούς τους προορισμούς και παραθέτει μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που καίνε την τσέπη Ελλήνων πολιτών.
Ενδεικτικά, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευαγ. Βενιζέλος για πτήση στο Λουξεμβούργο ξόδεψε 47.749 ευρώ, ενώ για ταξίδι του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Μπεγλίτη το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε με 47.700 ευρώ.
Στις πολυτελείς πτήσεις, συγκαταλέγεται το ταξίδι του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Πεταλωτή στη Δαμασκό, με κόστος 84.966 ευρώ.
Δείτε αναλυτικά εδώ τον πίνακα με τα ταξίδια της χλιδής:
http://gr.yahoo.com/_ylt=AmkV2rEEmqZ6gSn6y3tWfTAnl7x_/SIG=13c0c2vqp/EXP=1309966913/**http%3A//news247.gr/ellada/politiki/o_laos_ypoferei_oi_voyleytes_apolamvanoyn.1175164.html

Να και τα παλαιότερα: 

Τα ταξίδια της χλιδής

Από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο σπαταλήθηκαν περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ για καύσιμα αεροπλάνων και αμοιβές ιπτάμενου προσωπικού. Τόσα κόστισαν τα ταξίδια των κυβερνητικών στελεχών, με υπουργό να έχει συνοδεία 30 άτομα!
Τριάντα συνολικά άτομα είχε μαζί του ο Δ. Δρούτσας, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία τον Απρίλιο.
Μάλιστα δεν μπορούσε να μεταβεί ως την Ελευσίνα και για αυτό ζήτησε να πάει το αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος να τον παραλάβει.
Το ίδιο έχουν κάνει και άλλα κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με το όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".
Συνολικά δαπανήθηκαν περίπου πέντε εκατατομμύρια ευρώ μέσα σε δέκα μήνες, μία εποχή κατά την οποία όπου κόβονται οι συντάξεις, μειώνονται οι μισθοί και οι επιδεινώνονται οι συνθήκες εργασίας. Σε μία εποχή όπου δεν υπάρχουν χρήματα για την παιδεία και την υγεία.
Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες φτάνει ακόμα και τις 55.000 ευρώ, για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, όταν στην πρώτη θέση μίας καλής αεροπορικής εταιρείας, το κόστος φτάνει στα περίπου 1000 ευρώ.
Εντάξει ο πρωθυπουργός, κατά μία έννοια ίσως και να είναι λογικό. Βεβαρυμένο πρόγραμμα, σύμβουλοι, συνεργάτες και επιστημονικό προσωπικό, θα μπορούσε να εξηγηθεί.
Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης όμως;
Κατά πόσο είναι λογικό μέσα σε γενικευμένη κρίση να φτάνει το κόστος μίας επίσκεψης στις Βρυξέλλες τα 60.000 ευρώ, στο Σεράγεβο τις 46.000 ευρώ και στην Λάρνακα τις 26.000 ευρώ;
Είναι εξηγήσιμο και και ηθικό, όταν απαιτούνται θυσίες από τους πολίτες της χώρας, οι υπουργοί να έχουν πολυπληθή συνοδεία και να έχει φτάσει πρωτοκλασσάτος υπουργός της κυβέρνησης να κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ;
Τόσο κόστισε το ταξίδι του κ. Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον.
Ή να μεταβαίνει ο Θ. Πάγκαλος από την Κέα στην Τήνο με Σούπερ Πούμα;
Τα στοιχεία, όπως τα παραθέτει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι αποκαλυπτικά.
* Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Ο "πρωταθλητής" σε αυτό το ιδιότυπο ράλι κόστους ταξιδιών και επισκέψεων.
Το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον κόστισε πάνω από 200.000 ευρώ, να πάει να γυρίσει, τα τέλη στάθμευσης, διανυκτερεύσεις προσωπικού κλπ.
Αντίστοιχα, δύο επισκέψεις του στις Βρυξέλλες κόστισαν περίπου 100.000 ευρώ.
* Θεόδωρος Πάγκαλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και από τα "δυνατά χαρτιά" της κυβέρνησης.
Στις δεκαπέντε Αυγούστου πήγε από την Κέα στην Τήνο για τρεις ώρες με Σούπερ Πούμα, επίσκεψη η οποία κόστισε 17.000 ευρώ.
* Δημήτρης Δρούτσας
Πέρα από το υψηλό κόστος των συχνών ταξιδιών του στις Βρυξέλλες, έκανε και ένα στην Κρήτη στο οποίο απαίτησε να φύγει το αεροσκάφος του από την Ελευσίνα και να πάει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ώστε να μεταβεί στο νησί αλλά και να επιστρέψει. Κόστισε 24.000 ευρώ.
Το αντίστοιχο ταξίδι του στο Σεράγεβο κόστισε περίπου 50.000 ευρώ.
Ο πρωθυπουργός είναι μακράν ο πρώτος σε αυτή την λίστα, άλλωστε οι πληροφορίες θέλουν να έχει υψηλού κόστους ταξίδια και πολυπληθείς συνοδείες από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

http://news247.gr/ellada/politiki/proklhsh_apo_ypoyrgoys_en_mesw_krishs.620380.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου