Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Τρεις ένοχοι για τον τραυματισμό της Αγγελικής Χατζηδημητρίου


Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με αναστολή, επέβαλε το Πρωτοδικείο Χίου στον παθολόγο γιατρό του νοσοκομείου του νησιού, Γιάννη Μαλακό, αποφασίζοντας ότι φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ανήκεστο βλάβη στην υγεία της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου. Ένοχος για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης κρίθηκε ο Γιώργος Παβίτσος, ο σεκιουριτάς που την τραυμάτισε. Καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή, για αμέλεια, καταδικάστηκε ο χειρουργός Θανάσης Ρουμελιώτης.
Αθώοι κρίθηκαν οι γιατροί Γιάννης Γιαννούλος, Λάκης Χαλκιάς, Γιάννης Κάβουρας και Στέλιος Βλατάκης.
Η δημοσιογράφος είχε πάει τις 8 Απριλίου του 2006 για ρεπορτάζ σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Προσπαθώντας να εμποδίσει την είσοδό της στο χώρο, ο φύλακας της επιχείρησης την τράβηξε βίαια από το λουρί της κάμερας που είχε κρεμασμένη στο λαιμό.
Ενιωσε πόνους στο κεφάλι, αδυναμία άρθρωσης και πήγε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ο παθολόγος που την εξέτασε διέγνωσε απλό σοκ και την έστειλε σπίτι της. Λίγες ώρες αργότερα, επέστρεψε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο παθολόγος επέμεινε ότι πρόκειται για σοκ και παρέπεμψε τη γυναίκα στον χειρουργό και έφυγε από τον νοσοκομείο -αν και είχε εφημερία.
Όταν ειδοποιήθηκε νευρολόγος ήταν πολύ αργά για να αναστραφεί η βλάβη στον εγκέφαλο. Αργά εκείνο το βράδυ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, όπου επιβεβαιώθηκε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Είχε εξαντληθεί όμως το χρονικό περιθώριο για να γίνει θρομβόλυση και να αποκατασταθεί η βλάβη.
  Η Αγγελική Χατζηδημητρίου σήμερα δεν κινείται, δεν μιλά και επικοινωνεί μόνον ανοιγοκλείνοντας τα μάτια της. Τρέφεται με γαστροστομία και να αναπνέει με τραχειοστομία.
Έχει δύο μικρά παιδιά, ένα γιο και μια κόρη.
Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=297266

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου