Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Δύο κρουαζιερόπλοια στη Θεσσαλονίκη

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΑΠΟΒΑΣΗ»

Το Aida Aura με την χαρακτηριστική εμφάνιση και το Ocean Majesty έδεσαν στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας, φέρνοντας πάνω από 1.500 τουρίστες στην πόλη

Το Aida Aura έχει μία εντυπωσιακή όσο και πρωτότυπη εμφάνιση.
Το Aida Aura έχει μία εντυπωσιακή όσο και πρωτότυπη εμφάνιση.
Σημαντικά βήματα αξιοποίησης του κλάδου της κρουαζιέρας συνεχίζουν να γίνονται και στην Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, όπως μπόρεσαν να δουν όσοι βρέθηκαν στην παραλία της συμπρωτεύουσας την Πέμπτη.
Το εντυπωσιακά βαμμένο "Aida Aura" άφησε στην πόλη 1.304 τουρίστες, στην πλειονότητά τους Γερμανούς, προερχόμενο από τη Βάρνα της Βουλγαρίας.
Η αναχώρησή του είναι προγραμματισμένη για τις 18.00 με προορισμό τη Σάμο. Το επόμενο δίμηνο αναμένεται να επαναλάβει την επίσκεψή του στη "Νύφη του Θερμαϊκού" άλλες τέσσερις φορές.
Την ίδια περίπου ώρα, "απόβαση" στην πόλη έκαναν και 300 Τούρκοι τουρίστες από το "Ocean Majesty" που προερχόμενο από τη Σμύρνη έχει επόμενο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά.
Το κρουαζιερόπλοιο αυτό θα πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη κάθε 15 μέρες.
Οι πληροφορίες από το κέντρο της πόλης είναι θετικές, καθώς οι τουρίστες των δύο πλοίων ήταν μια "τονωτική" ένεση στα εμπορικά καταστήματα και παράλληλα, επισκέφθηκαν και διάφορους αρχαιολογικούς χώρους.
Στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των επιμελητηρίων τους υποδέχθηκαν μοιράζοντάς τους ενημερωτικά φυλλάδια για τα αξιοθέατα της πόλης, όπως και λίστα με καταστήματα, απ΄όπου μπορούν να ψωνίσουν με ειδικές εκπτώσεις.
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της πόλης άλλα 16 κρουαζιερόπλοια.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63203320

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου