Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Μ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση αγνοεί το 80% του εκλογικού σώματος


Οι τελευταίες δηλώσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος...
Μ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση αγνοεί το 80% του εκλογικού σώματος
έδειξε ως υπεύθυνους για τις αφίσες που κυκλοφόρησαν στη Θράκη και στοχοποιούσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, τους «Σπίθες Θράκης», προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι πίσω από τις αφίσες κρύβονται τα μέλη της οργάνωσης Σπίθα «με ακραίες και εθνικιστικές προεκτάσεις», αμφισβητώντας ευθέως ότι οι πολίτες αυτοί είναι «Αγανακτισμένοι».

«Ο κ. Πεταλωτής, αστόχαστα και ανιστόρητα, με χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα. Για να του φρεσκάρω τη μνήμη, φασιστική πράξη είναι όταν το 20% του εκλογικού σώματος, όπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ ότι είναι η σημερινή δύναμη του ΠΑΣΟΚ, περιφρονεί το 80%. Και οχυρωμένο πίσω από την τρόικα, τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, υποβάλλει τον Λαό και το Έθνος σε σκληρή δοκιμασία με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξή τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωσή του ο Μ.Θεοδωράκης.

«Αυτή είναι πολύ βαριά κουβέντα, που επειδή ακριβώς βιάζει την ιστορική πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει κάποτε μπούμερανγκ ενάντια σ’ αυτόν που την εκστομίζει και την παράταξή του», απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης καταγγέλλει πόλεμο λάσπης από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η «Σπίθα» κάνει μια ειρηνική επανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου