Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

"Οι Έλληνες προδόθηκαν από τους ηγέτες τους"

Μπορείτε να κατηγορήσετε τους Έλληνες - όμως αυτοί έχουν προδοθεί από τους ηγέτες τους, υποστηρίζει σε άρθρο του στην «Independent» ο Έλληνας οικονομολόγος και hedge fund manager κ. Ιάσων Μανωλόπουλος.Όπως επισημαίνει, «σοκαριστικά παραδείγματα κλεπτοκρατίας από την πολιτική ελίτ εξηγούν την αγριότητα της αντίδρασης» του ελληνικού λαού, και αυτό είναι που «έχει αντίκτυπο στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο κ. Μανωλόπουλος, κάνοντας μια μικρή «ιστορική» αναδρομή στο πώς φτάσαμε στο κίνημα των «Αγανακτισμένων», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα δεν είναι μια ώριμη δημοκρατία, ούτε διαθέτει ευέλικτη οικονομία. Μέχρι το 1974, είτε ήταν αποικία είτε δικτατορία. Η Ελλάδα έχει οικογενειοκρατική αντί για ταξική δομή και έναν δημόσιο τομέα που έχει συνηθίσει να κάνει χάρες σε οικογένειες ή σε άλλες ομάδες. Η πολιτική της χαρακτηρίζεται από τη ρουσφετολογία, τις περιοριστικές πρακτικές, τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ένταξη στην Ε.Ε. και στο ενιαίο νόμισμα και η πρόσβαση (που απέκτησε η Ελλάδα) σε τεράστια εισροή διεθνών κεφαλαίων, ουσιαστικά, αντί να ενισχύσουν την ελληνική δημοκρατία, οδήγησαν σε αύξηση αυτής της μη υγιούς δυναμικής».

Ο κ. Μανωλόπουλος κάνει αναφορά στα μεγάλα σκάνδαλα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας -με χαρακτηριστικότερο αυτό της Siemens-, επισημαίνοντας πως παρά το ότι στις ΗΠΑ, στην Ελβετία και στη Γερμανία έχουν γίνει συλλήψεις και ποινικές διώξεις, στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου