Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Στην Αλβανία διδάσκουν τους μαθητές ότι το έδαφος της χώρας είναι μεγαλύτερο από τα πραγματικά σύνορα της


Ανασκόπηση βαλκανικών γεγονότων 

Ναυτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή της Βουλγαρίας Στη Ρουμανία θα διεξαχθούν ναυτικές ασκήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν ομάδες διάσωσης από τη Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν, καθώς επίσης και το αμερικανικό σωστικό σκάφος "Γκρασπ". Οι πλούσιες εμπειρίες στις σωστικές ενέργειες και το Υποβρύχιο κέντρο των Ναυτικών δυνάμεων της Ρουμανίας που είναι το μοναδικό στην περιοχή ήταν οι λόγοι για την επιλογή της χώρας για την διεξαγωγή των ασκήσεων.

Στην Αλβανία διδάσκουν τους μαθητές ότι το έδαφος της χώρας είναι μεγαλύτερο από τα πραγματικά σύνορα της Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα επίσημα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας μαθαίνουν ότι το έδαφος της χώρας τους είναι μεγαλύτερο από τα πραγματικά σύνορά της. Στις «αλβανικές περιοχές» που έμειναν εκτός του αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή βορειοδυτική περιοχή των Σκοπίων και η Βόρεια Ελλάδα.

Οι Κροάτες δεν υποστηρίζουν τις γκέι παρελάσεις, ούτε όμως θα τις απαγόρευαν Περισσότερο από το ήμισυ των Κροατών δεν υποστηρίζει τη διοργάνωση γκέι παρελάσεων, σχεδόν το ίδιο ποσοστό όμως δεν θα τις απαγόρευε. Στην ερώτηση εάν πρέπει να απαγορευτούν οι gay παρελάσεις στην Κροατία το 42,3% απαντά θετικά, ενώ το 51,3 % είναι της αντίθετης γνώμης. Η έρευνα περιλαμβάνει 600 άτομα και έγινε στη διάρκεια της δέκατης κατά σειρά γκέι παρέλασης στο Ζάγκρεμπ στην οποία συγκεντρώθηκαν 2000 άτομα και πέρασε χωρίς σοβαρά επεισόδια.

Στο πρώτο φεστιβάλ Όπερας στο ύπαιθρο στη Ρουμανία θα λάβουν μέρος και Βούλγαροι καλλιτέχνες Το πρώτο φεστιβάλ Όπερας στο ύπαιθρο στη Ρουμανία θα διεξαχθεί στις 8-10 Ιουλίου στο κάστρο Κορβίνιτε της περιοχής Χουνεντοάρα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Νύχτες της όπερας» θα παρουσιαστούν τρεις παραστάσεις με τη συμμετοχή του Εθνικού θεάτρου για όπερα και μπαλέτο. Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι για συμμετοχή και καλλιτέχνες από τη Βουλγαρία, Αυστρία και το Μεξικό.

Μετάφραση: Σοφία Μπόντσεβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου