Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Αποφασίζουν το μέλλον τους οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι»


ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνέλευση στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης πραγματοποιούν Σάββατο και Κυριακή οι Ισπανοί "Αγανακτισμένοι" προκειμένου να αποφασίσουν με ποιά μορφή θα συνεχιστεί η κινητοποίησή τους σε 53 ισπανικές πόλεις.

Πώς μπορεί να συνεχιστεί το κίνημα των «Αγανακτισμένων»; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο οι εκπρόσωποι των Ισπανών «Indignados» στην Πουέρτα δελ Σολ.
Πώς μπορεί να συνεχιστεί το κίνημα των «Αγανακτισμένων»; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο οι εκπρόσωποι των Ισπανών «Indignados» στην Πουέρτα δελ Σολ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κινήματος των "Αγανακτισμένων", η "εθνική συνέλευση εκπροσώπων" που έχουν καταλάβει πλατείες στη Μαδρίτη, τη Βαρκελόνη και άλλες πόλεις, έχει στόχο "να συζητήσουμε και να σκεφτούμε" μια κοινή θέση για το μέλλον του κινήματος, ώστε να "ενισχυθεί και να εξαπλωθεί".
Μια από τις ιδέες που θα τεθούν σε συζήτηση είναι η διοργάνωση πορείας που θα διαρκέσει ένα μήνα, θα διασχίσει όλη την Ισπανία και θα καταλήξει στη Μαδρίτη, από όπου ξεκίνησε το κίνημα, στις 15 Μαΐου.
Οι "ιδέες και οι αποφάσεις" που θα ληφθούν από τους εκπροσώπους των κινημάτων των "Αγανακτισμένων" των 53 ισπανικών πόλεων, αναμένεται να παρουσιαστούν την Κυριακή.
Εκπρόσωπος του κινήματος πάντως, την οποία επικαλείται η διαδικτυακή έκδοση της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, υπογράμμισε ότι οι αγανακτισμένοι "δεν αισθάνονται υποχρεωμένοι να λάβουν αποφάσεις υπό πίεση", αναφερόμενη στις αυξανόμενες πιέσεις των ισπανικών αρχών να διαλυθεί το εναλλακτικό χωριό από σκηνές που έχει στηθεί στην Πουέρτα δελ Σολ.
Την Τετάρτη ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ανέβασε για πρώτη φορά τους τόνους ζητώντας από τους διαδηλωτές να σεβαστούν την ελεύθερη μετακίνηση στην πλατεία. Διαβεβαίωσε πάντως ότι η αστυνομία θα δράσει "με μέτρο" απέναντι στους διαδηλωτές.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63115202

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου