Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Εκανε «κατάληψη» της πλατείας ο Μίκης


ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Συμβολική κατάληψη στην πλατεία Αριστοτέλους έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν παραχώρησε την πλατεία για την αυριανή συγκέντρωση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα"

Να ζητήσει συγγνώμη ο δήμαρχος, ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης, καθισμένος στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους
Να ζητήσει συγγνώμη ο δήμαρχος, ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης, καθισμένος στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους
Συμβολική κατάληψη στην πλατεία Αριστοτέλους έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν παραχώρησε την πλατεία για την αυριανή συγκέντρωση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα".
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κάλεσε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να του ζητήσει "συγγνώμη", ο δήμαρχος τον αναζήτησε τηλεφωνικά, αλλά ο Μίκης Θεοδωράκης αρνήθηκε να του απαντήσει και δήλωσε πως θα του μιλήσει, μόνο αν του ζητήσει "συγγνώμη".

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάθισε σε μια καρέκλα στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου τον υποδέχθηκαν φίλοι του με χειροκροτήματα και με τραγούδια του.

"Μας στέλνει στα πάρκα, εκεί που είναι ο Καραμανλής, στο αεροδρόμιο, θα μας στείλουν και στη Χαλκιδική. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους 10.000.000 συνιδιοκτήτες της Ελλάδας. Όχι εδώ θα μείνουμε, δεν θα πάμε πουθενά", είπε ο μουσικοσυνθέτης.

Επισήμανε ότι πήγε στην πλατεία για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ως ελεύθερος πολίτης, έκανε μια μορφή πάλης, αλλά αυτή η πράξη είναι ντροπή για τη δημοκρατία.

Τόνισε ότι δεν έχει τίποτε με τον δήμαρχο, ούτε με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο που αρχικά δέχθηκε να προλογίσει στην αυριανή συγκέντρωση και στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος. Είπε ότι τους καταλαβαίνει και απέδωσε τη συμπεριφορά τους σε πιέσεις.

"Αν θέλει να πω ότι έκανα λάθος, να το πω, αλλά πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος", δήλωσε για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Γιάννης Μπουτάρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Σημείωσε ότι δεν απαγόρευσε τη συγκέντρωση και ότι θα περίμενε από έναν άνθρωπο σαν τον Θεοδωράκη να σεβαστεί την ευταξία της Θεσσαλονίκης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης για την οποία είπε ότι είναι "ζαλισμένη" και σε "πανικό". "Τρώνε γιαούρτια και χαστούκια", είπε και εξέφρασε την εκτίμηση πως "οποιοσδήποτε πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί μετά τη συγκέντρωση 50.000 την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος".

Η συγκέντρωση της "Σπίθας" θα γίνει στις 7 το απόγευμα, αύριο, στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.

"Βαθιά αντιδημοκρατική και απαράδεκτη", χαρακτήρισε το ΚΚΕ την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να μην επιτρέψει συγκεντρώσεις στη πλατεία Αριστοτέλους και σημείωσε πως είναι "πρόσχημα" η εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού κέντρου της πόλης.

"Ακόμη πιο αστεία από την απαγόρευση της συγκέντρωσης είναι η επίσημη αιτιολόγηση αυτής, που κάνει λόγο για προσπάθεια αποσυμφόρησης της πλατείας", επισήμανε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Ανοιχτή Πόλη.

"Απίστευτη" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής την απόφαση του Δήμου και θα φέρει το θέμα στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο. "Μας λένε και το διαπιστώνουμε ότι είμαστε υπό κατοχήν, αλλά όχι και ως αυτό το σημείο, όχι και στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι", δήλωσε.

Ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος υπογράμμισε: "Τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής νομίζω ότι πρωτίστως αδικούν την ίδια. Κατανοώ τις προσπάθειες νοικοκυρέματος της πόλης, αλλά όχι και το επιχείρημα ότι η πλατεία Αριστοτέλους δεν παραχωρείται σε πολιτικές εκδηλώσεις για να διασφαλιστεί η "εύρυθμη λειτουργία της αγοράς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου