Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Νερά και νεράντζια κατά προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού


Τριακόσιοι μοτοσυκλετιστές , 70 διμοιρίες των ΜΑΤ  και δεκάδες περιπολικά έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη Βουλή για να προστατέψους βουλευτές και υπουργούς από τυχόν αγριες διαθέσεις των χιλιάδων πολιτών που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και στην ευρύτερη περιοχή. Παρά τη μεγάλη  κινητοποίηση της αστυνομίας τα αυτοκίνηταν του πρωθυπουργού και του προέδρου της Δημοκρατίας χρειάστηκε να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες για να ξεφύγουν από τα μπουκάλια με νερό9 και τα νεράντζια που πέταξαν προς το μέρος τους  διαδηλωτές.
Νωρίτερα δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν  με βίαιο τρόπο διαδηλωτές που εμπόδιζαν βιουλευτές και υπαλλήλους  της Βουλής να φτάσουν στα γραφεία τους.
Πάντως οι συντονιστές του κινήματος των  "Αγανακτισμένων"έχουν ενημερώσει τις αρχές ότι θα κάνουν κάθε προσπάθεια για να να μην σημειωθούν παρατράγουδα.


Ξεκίνησε η πορεία στο κέντρο της ΘεσσαλονίκηςΞεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, από το άγαλμα του Βενιζέλου, με συμμετοχή περίπου 3.000 ανθρώπων. Ειρηνικά συνεχίζεται και η πορεία του Εργατικού Κέντρου, στην Αγίου Δημητρίου, με συμμετοχή περίπου 1.500 ανθρώπων. Την πορεία του Ε.Κ. ακολουθούν και οι «αγανακτισμένοι», οι οποίοι είναι περίπου 2.000. Από το πλήθος ακούγονται συνθήματα όπως «Δε σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος» και «Εεε οοο πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από ‘δω».
Κλειστή είναι η οδός Εγνατία, ενώ μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Δωδεκανήσου αλλά και σε άλλους δρόμους της πόλης.
Περίπου 1.500 άνθρωποι βρίσκονται στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Ελάχιστα είναι τα ανοιχτά καταστήματα στο κέντρο της πόλης, αφού οι καταστηματάρχες έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που εξήγγειλαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου