Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Σε "κλοιό" η Βουλή από Αγανακτισμένους, συνδικάτα


Σε «διπλό κλοιό» σήμερα το Σύνταγμα από χιλιάδες «Αγανακτισμένους» και συνδικαλιστικές οργανώσεις, που αντιδρούν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο συζητείται σήμερα στη Βουλή. 

Από νωρίς το πρωί διαδηλωτές φθάνουν στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο να περικυκλώσουν το κτήριο του Κοινοβουλίου, ενώ έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει τρεις πρωινές συγκεντρώσεις σε Ευαγγελισμό, Καλλιμάρμαρο και Σύνταγμα για να αποκλείσουν τη Βουλή. 

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, συγκεντρώνονται στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο από τις 10 το πρωί στην Ομόνοια. 

Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην οδό Εγνατία. 

Νωρίτερα, «αγανακτισμένοι» έκανα καθιστική διαμαρτυρία στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, όπου βρίσκεται το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. 

Μικροένταση σημειώθηκε το πρωί μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ πέρασαν μέσα από το πλήθος για να σχηματίσουν τετραπλή σειρά μεταξύ των διαδηλωτών και του Άγνωστου Στρατιώτη. Το επεισόδιο, ωστόσο, δεν έλαβε διαστάσεις.


http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/644484/Article.aspx


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου