Μετά τα χαριστικά παζάρια και την ιστοσελίδα xariseto.gr μία νέα ομάδα εθελοντών αποφάσισαν να προχωρήσουν στην δημιουργία του πρώτου χαριστικού… καταστήματος ρούχων, παπουτσιών, βιβλίων, παιχνιδιών και άλλων αντικειμένων.
Το «Δώσε-Πάρε» βρίσκεται στην οδό Ιασωνίδου 14 (μεταξύ Φιλίππου και Αγίου Δημητρίου). Στο κατάστημα οι «πελάτες» μπορούν να βρούνε από ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, dvd, cd, οικιακά ειδη, μικροσυσκευές μέχρι υπολογιστές και άλλα μικροαντικείμενα που δωρίζουν πολίτες (όλοι εμείς) οργανώσεις και εταιρίες στο χαριστικό κατάστημα, από τον Δεκέμβριο που άρχισε η λειτουργία του προγράμματος. Ο καθένας από εμάς μπορεί να αποκτήσει οποιοδήποτε αντικείμενο θέλει, πληρώνοντας τη συμβολική τιμή των 0,50 ευρώ, ενώ αν ψάξει λίγο καλύτερα, μπορεί να εντοπίσει και να αποκτήσει κάποια καινούρια κομμάτια ρούχων που έχουν δωρίσει γνωστές εταιρίες στο κατάστημα.
Παράλληλα, οι εθελοντές «ιδιοκτήτες» του καταστήματος αναφέρουν ότι μερικά από τα ρούχα και τα παπούτσια θα προσφέρονται σε σε άπορες οικογένειες (με κουπόνια που θα δίνουν οι δήμοι), σε ιδρύματα, οργανώσεις που συνεργάζονται με το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Επίσης, στο «Δώσε-Πάρε» υπάρχει κάδος ανακύκλωσης μπαταριών, καμένου μαγειρικού λαδιού, καταστρεμενων cd-dvd, μελανοδοχείων, λαμπτήρων. Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά από τις 12:00 έως τις 21:00.