Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Από 14 Ιουνίου ξεκινούν οι ενστάσεις για τα στοιχεία του Κτηματολογίου


Στις 14 Ιουνίου ξεκινά η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, πινάκων και διαγραμμάτων για υποβολή αντιρρήσεων από έξι δήμους της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις που είχαν υποβληθεί από τους πολίτες... μόλις το 2008 και είχε προεισπραχθεί το τέλος ανά δικαίωμα.
Πρόκειται για τους ΟΤΑ Αμπελοκήπων, Ελευθερίου - Κορδελιού, Ευόσμου, Μενεμένης, Ωραιοκάστρου, πρώην διαμέρισμα Ιωνίας και νυν τοπικών διαμερισμάτων Νέας Μαγνησίας και Διαβατών του Δήμου Εχεδώρου.
Σύμφωνα με την Κτηματολόγιο Α.Ε. θα ακολουθήσουν σταδιακά, μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι αναρτήσεις για 10 πρωτεύουσες νομών. Η ανάρτηση στα γραφεία κτηματογράφησης θα διαρκέσει δύο μήνες, τέσσερις για τους κατοίκους εξωτερικού.
Κατά τη σχετική ανακοίνωση η ανάρτηση των στοιχείων αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: εκτός από την ανάρτηση συνολικά των πινάκων και διαγραμμάτων στο αρμόδιο για κάθε περιοχή Γραφείο Κτηματογράφησης και την ταχυδρομική αποστολή αποσπασμάτων του κτηματολογικού πίνακα και διαγράμματος σε κάθε δικαιούχο, θα υπάρχει και ηλεκτρονική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. www.ktimatologio.gr.
Μέσω του portal των ηλεκτρονικών υπηρεσιών e-Κτηματολόγιο θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε δικαιούχο, αφού δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό, να έχει πρόσβαση ηλεκτρονικά στα στοιχεία που τον αφορούν. Το κόστος υποβολής αίτησης, διόρθωσης ή ένστασης είναι 5 ευρώ. Προβλέπεται παράλληλα ταχυδρομική αποστολή αποσπασμάτων από τους κτηματολογικούς πίνακες και των διαγραμμάτων στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε δικαιούχο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: "Με τον τρόπο αυτόν καθένας λαμβάνει γνώση της καταγραφής των δικαιωμάτων του και της γεωγραφικής απεικόνισης του ακινήτου του και εφόσον συμφωνεί με τα στοιχεία αυτά δεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια ενέργεια. Στην περίπτωση που δεν συμφωνεί με κάποιο από τα καταγεγραμμένα στοιχεία πρέπει να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση".
Όπως είναι γνωστό, με την ολοκλήρωση της ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία οριστικοποιούνται, ολοκληρώνεται η μελέτη κτηματογράφησης και ξεκινά να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου