Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Ποινή φυλάκισης ενός χρόνου σε Βρετανό βουλευτή των Συντηρητικών


Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλλε βρετανικό δικαστήριο στον Τζον Τέιλορ, βουλευτή των Συντηρητικών, πρώην μέλος της Βουλής των Λόρδων. Ο Τέιλορ κατηγορείται για απάτη, καθώς παρουσίαζε ψευδή βουλευτικά έξοδα.
Ο Τζον Τέιλορ, ή Λόρδος Τέιλορ του Γουόργουικ, ο πρώτος μαύρος που αναδείχθηκε στη Βουλή των Λόρδων όντας στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος, υπέβαλε σειρά αιτήσεων προκειμένου να του καλυφθούν έξοδα ύψους 11.277 λιρών για μετακινήσεις και ενοίκια, όταν στην πραγματικότητα ζούσε στο Λονδίνο.

«Η υποβολή ψευδών διεκδικήσεων πρόδωσε την εμπιστοσύνη» των πολιτών, ανέφερε ο δικαστής, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. «Οι ευγενείς απλώς διαβεβαιώνουν ότι οι αιτήσεις τους είναι ακριβείς. Δεν απαιτείται να υποβάλλουν αποδεικτικά στοιχεία. Θεωρείται ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν αποκτήσει τίτλους ευγενείας είναι τίμιοι», πρόσθεσε.

Ο 58χρονος Τέιλορ είχε πει στην υπηρεσία εξόδων της Βουλής των Λόρδων ότι η κύρια κατοικία του βρισκόταν στην πόλη της Οξφόρδης. Στη διάρκεια της δίκης του επέμεινε ότι εφάρμοσε τη συμβουλή που του είχαν δώσει άλλοι ευγενείς, οι οποίοι, όπως είπε, τον κάλεσαν να αναφέρει ότι ζούσε σε κύρια κατοικία εκτός πρωτεύουσας ώστε να κερδίζει χρήματα «αντί μισθού». Το κτήριο στην Οξφόρδη ήταν η κατοικία ενός ανιψιού του Τέιλορ.

Επιπλέον, τέσσερις πρώην βουλευτές των Εργατικών έχουν φυλακιστεί έπειτα από τις έρευνες για το σκάνδαλο των δαπανών, ενώ ο πρώην Συντηρητικός λόρδος Χάνινγκφιλντ, αναμένει την ανακοίνωση της ποινής του, επίσης για ψευδείς ισχυρισμούς περί των δαπανών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου