Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Μάνος: Να φύγουν όσοι περισσεύουν από το Δημόσιο


Αν φύγει κόσμος από το Δημόσιο, θα χάσουν τη δουλειά τους πολύ λιγότεροι στον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε ο Στέφανος Μάνος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις που περισσεύουν στο Δημόσιο πρέπει να καταργηθούν.
Μάνος: Να φύγουν όσοι περισσεύουν από το Δημόσιο
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μάνος διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται, ούτε πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα», αλλά όσοι «περισσεύουν» στο δημόσιο τομέα. «Δεν είναι δυνατόν η ιδιωτική οικονομία που πνέει τα λοίσθια αυτή τη στιγμή να πληρώνει συνεχώς για να διατηρούνται περισσευούμενοι άνθρωποι στο Δημόσιο που δεν κάνουν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει εάν δεν γίνει δραστική περικοπή δαπανών.
Αναφορικά με την πρόσκληση της κυβέρνησης για συναίνεση, ο πρόεδρος της Δράσης παρατήρησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει γενικά με ό,τι προβλέπει το Μνημόνιο.
Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να παρουσιάσει μια λίστα συγκεκριμένη και εκεί να κληθεί κατά περίπτωση να πει αν συμφωνεί ή διαφωνεί η αντιπολίτευση.
Απροκάλυπτη προσπάθεια εξαπάτησης του λαού
Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία, ο κ. Μάνος εκτίμησε ότι «αν ήταν ένας αγώνας δρόμου στην ευθεία προς τη χρεοκοπία μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά, μάλλον θα τον κέρδιζε ο κ. Σαμαράς».
«Και οι δύο πάνε προς τα εκεί. Αλλά με το σχέδιο του κ. Σαμαρά θα πηγαίναμε απλώς πιο γρήγορα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απροκάλυπτη προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου