Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία για τη ματαίωση του «Μαουτχάουζεν»


Απλοί πολίτες αλλά και μέλη της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών συγκεντρώθηκαν έξω από την αυστριακή πρεσβεία στην Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για την ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην Αυστριακή Βουλή.
Το ψήφισμα διαμαρτυρίας παρέδωσαν οι πολίτες που διαμαρτύρονταν σε υπάλληλο της αυστριακής πρεσβείας, στη οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Η ματαίωση της εκτέλεσης του μουσικού έργου των Μίκη Θεοδωράκη - Ιάκωβου Καμπανέλλη «ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ» στην αυστριακή Βουλή θα δινόταν με αφορμή την 66η επέτειο της απελευθέρωσης του ομώνυμου πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης.
Η ματαίωσή της οφείλεται σε απόφαση που πάρθηκε με πρόσχημα τις υποτιθέμενες αντι-σημιτικές δηλώσεις που αποδίδονται στον Μίκη Θεοδωράκη. Ενώ όπως υπογράμμισαν οι συγκεντρωμένοι: "Στρέφεται ενάντια στον πολιτισμό και κατά συνέπεια ενάντια σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Στρέφεται ενάντια στον άνθρωπο που κατά παγκόσμια παραδοχή έχει αγωνισθεί υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».
Τα μέλη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών θεωρούν παιδαριώδεις τις εξηγήσεις που δόθηκαν από την Πρόεδρο της Αυστριακής Κυβέρνησης για τη ματαίωση της συναυλίας και τονίζουν ότι: "Αποτελούν μια ακόμη έκφραση υποτίμησης και χλευασμού στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του δράματος που εκτυλίχθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και περιγράφεται με τόσο ζωντανά χρώματα στο μεγαλειώδες έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβου Καμπανέλλη».
http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=273602

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου