Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη / Λιμάνι με θέα


Το Σάββατο 4 Ιουνίου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ζωντανεύει σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι πολλαπλές αναξιοποίητες δυνατότητες αυτού του φυσικού θησαυρού της πόλης.
Πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας, αστικής και περιαστικής συγκοινωνίας με ειδικό θαλάσσιο ταξί για μία ολόκληρη ημέρα από την Περαία ώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δράσεις για παιδιά στον αυλόγυρο του παιδικού σταθμού του ΟΛΘ, θεματικές δράσεις στα μουσεία που βρίσκονται εντός του λιμανιού, σκηνογραφική εγκατάσταση εμπνευσμένη από τη μετανάστευση, έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην ιστορία του λιμανιού, καθώς και μία πρότυπη αγορά τροφίμων και βοτάνων είναι μερικά από τα highlights του προγράμματος «Το Λιμάνι αλλιώς!». Το πρόγραμμα θέτει σε εφαρμογή η ομάδα «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» μετά το πετυχημένο της ντεμπούτο πέρυσι, με το οποίο η «Parallaxi» γιόρτασε τα 20 χρόνια κυκλοφορίας της.
Ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εικαστικές εγκαταστάσεις, αλλά και ξεναγήσεις στα άδυτα του λιμανιού θα πλαισιώσουν το ευρηματικό πρόγραμμα. Μια ακόμη πρωτότυπη πρόταση αποτελεί η διαμόρφωση της ανακαινισμένης προκυμαίας σε χώρο αναψυχής με σεζλόνγκ, ομπρέλες, βιβλία και περιοδικά. Η ομάδα «Οpen Coffee Θεσσαλονίκης» συμμετέχει με σύνθημα «κάθε ιδέα ένα καράβι», παρουσιάζοντας νέους και νέες που μέσα από τις ιδέες τους και τη χρήση νέων τεχνολογιών προτείνουν λύσεις και χρήσεις για το λιμάνι.
Το πρότζεκτ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου