Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Οι γιατροί ανοίγουν σε όλους τα νοσοκομεία


"Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων" τονίζει η ΟΕΝΓΕ που εξήγγειλε ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα Υγείας την Τετάρτη

Οι γιατροί του ΕΣΥ συνεχίζουν να προκαλούν πονοκεφάλους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας (και όχι μόνο) για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση των νοσοκομείων.
"Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων" τονίζει η ΟΕΝΓΕ που εξήγγειλε ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα Υγείας την Τετάρτη.

Οι γιατροί του ΕΣΥ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις περικοπές των δαπανών στην Υγεία και την προσπάθεια να θεσμοθετηθεί αντίτιμο για τους πολίτες που την χρησιμοποιούν. Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στη δημόσια Υγεία και άλλους φορείς, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος όρισε την Τετάρτη 1η Ιουνίου ως "ημέρα κοινής δράσης για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας".
"Δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η δημόσια δωρεάν περίθαλψη ποιότητας είναι δικαίωμα",αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι "η δημόσια περίθαλψη αντιμετωπίζεται ως "περιττό βάρος" για το κράτος που πρέπει σταδιακά να μεταφερθεί στις πλάτες των πολιτών".
"Δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ που σχετίζονται κυρίως με τις ελλείψεις προσωπικού, υποδομών και πόρων. Θέλουν φτηνή και κακής ποιότητας περίθαλψη. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας δεν είναι επιχειρήσεις. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο. Οι περικοπές στο ΕΣΥ κοστίζουν πολύ σοβαρά στην υγεία. Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων", καταλήγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου