Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Στον Πρόεδρο ο Μ. Θεοδωράκης


Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, με τον Μίκη Θεοδωράκη.
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, με τον Μίκη Θεοδωράκη.
Για να υποβάλουν διάβημα κατά του μνημονίου και να συζητήσουν την πρότασή τους για έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, επισκέφθηκαν σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ο μουσικοσυνθέτης Μ. Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης.
«Το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι συνταγματικά άκυρα, καθώς δεν υπογράφηκαν από τα 3/5 της Βουλής, ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά μόνον από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου» δήλωσε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο Μ. Θεοδωράκης, ιδρυτής από την 1η Δεκεμβρίου 2010 της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα».
«Με την απαράδεκτη παραδοχή του κ. Παπανδρέου παραχωρήσαμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Είχαμε πει ότι εάν εφαρμοστεί το μνημόνιο, η χώρα μας θα οδηγηθεί σε χάος. Φτάσαμε στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Γι' αυτό η κυβέρνηση ψάχνει να βρει στηρίγματα στη συναίνεση και η Ευρώπη σχεδόν εκβιαστικά λέει ότι πρέπει να γίνει εθνική ενότητα. Πώς να γίνει, όμως, αυτό όταν τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχουν ούτε το 40%» συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Κασιμάτης ανέφερε ότι «είμαστε κράτος υποτελές, βρισκόμαστε υπό κατοχή. Δεν μένει τίποτα άλλο, παρά μόνον ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση. Οι όροι που περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδεις αρχές και του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας και τους Διεθνούς Δικαίου. Θα πρέπει να βρεθεί μία κυβέρνηση και να ζητήσει την πλήρη ακύρωση αυτών των συμφωνιών. Εάν δεν αλλάξει το σκηνικό, σύντομα η χώρα θα φτάσει στο κατώτατο χάλι του χάους και της διάλυσης».
Επίσης, ο κ. Κασιμάτης κατηγόρησε τη σημερινή πολιτική ηγεσία ότι «δεν έχει δείξει το θάρρος να διαπραγματευτεί ή να προβάλει τις νόμιμες αξιώσεις της χώρας μας, ώστε να γίνουν σωστές συμβάσεις. Εάν δεν γίνουν αυτά στο μέλλον, θα πάμε σε δεύτερη σύμβαση, η οποία θα προσθέσει βάρη αντί να αφαιρέσει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου