Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Αλλοι χρειάζονται μετάταξη...Του Κωνσταντινου Ζουλα / zoulas@kathimerini.gr
Για να έχετε πλήρη ενημέρωση, σάς παραθέτω και τις πέντε τελευταίες υπουργικές τοποθετήσεις για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Θοδ. Πάγκαλος: «Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο». Δημ. Ρέππας: «Η τρόικα ζητάει απολύσεις όχι για δημοσιονομικούς, αλλά για συμβολικούς λόγους». Γιάννης Ραγκούσης: «Η τρόικα δεν έθεσε ποτέ θέμα απολύσεων μόνιμου ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων στο Δημόσιο». Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Οταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις». Γ. Πεταλωτής: «Δεν συζητάμε απολύσεις υπαλλήλων η μονιμότητα των οποίων κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα».
Mην απορείτε, αν δεν βγάλατε άκρη. Το θέμα είναι απλό. Η κυβέρνηση (όχι όλη...) αντελήφθη επιτέλους ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει μόνο με μειώσεις μισθών και ότι πρέπει να γίνουν και απολύσεις στο Δημόσιο. Καθώς όμως διστάζει -όπως τόσα άλλα- να το πει ευθέως, σκαρφίστηκε τον περιορισμό των υπαλλήλων μέσω της επανεξέτασης της επάρκειάς τους σε περίπτωση κατάργησης του φορέα που εργάζονται και μετάταξής τους σε άλλη υπηρεσία. Το πώς θα κριθεί βέβαια αν κάποιος π.χ. μηχανοδηγός του ΟΣΕ έχει τα προσόντα να μετατραπεί σε φύλακα αρχαιολογικού χώρου ή να σταλεί στην ανεργία είναι άλλο ερώτημα. Κατά τα λοιπά, ο λόγος που επέλεξα να καταγράψω το τελευταίο κρούσμα απόλυτης ασυνεννοησίας των υπουργών είναι μάλλον αυτονόητος: να έχετε τουλάχιστον πλήρη ενημέρωση για τον παροιμιώδη ερασιτεχνισμό που λαμβάνονται και κυρίως ανακοινώνονται ακόμη και μείζονες κυβερνητικές αποφάσεις.
Τώρα, βέβαια, θα με ρωτήσετε: «Εχεις δει πολλές υπηρεσίες να έχουν συγχωνευτεί; Ας κάνουν πρώτα τις συγχωνεύσεις και μετά ας μιλήσουν. Διότι με το να κουνάνε μια δαμόκλειο σπάθη σε οποιονδήποτε εργαζόμενο, δεν εξυπηρετούν ούτε καν τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας».
Και η τελευταία δήλωση έγινε από τον επίσης κυβερνητικό βουλευτή κ. Δημ. Λιντζέρη, ο οποίος επιφυλάχθηκε επιπλέον να αντισταθεί στη «θερμοκέφαλη κ. Μέρκελ που θέλει να αλλάξει τον ρυθμό της ζωής μας και τη δομή της ελληνικής κοινωνίας»... Καλημέρα σας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_21/05/2011_442846

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου