Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη: Στις 3-19 Ιουνίου το 30ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Συμπληρώνει 30 χρόνια φέτος το χτυπημένο από τις καταιγίδες Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 3-19 Ιουνίου και θα είναι αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τον Κώστα Βάρναλη. Το φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ, ενώ τις Κυριακές θα λειτουργεί και το πρωί (από τις 10.30 ως τις 13.00).

Στα εκθετήρια του Φεστιβάλ στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται 300 και πλέον εκδοτικοί οίκοι με 30.000 και πλέον τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή. «Ήταν σαν χθες όταν μετά τα εγκαίνια της πρώτης διοργάνωσης κι ενώ μαζεύαμε από τη θάλασσα τα βιβλία που είχε πάρει ο Βαρδάρης αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας», έλεγε σήμερα συγκινημένος ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ- διοργανωτή επί 30 χρόνια αδιάλειπτα του φεστιβάλ βιβλίου Μπάμπης Μπαρμπουνάκης. 
Οι εκδηλώσεις του πνευματικού Μαΐου που προηγούνται και «προαναγγέλλουν» το φεστιβάλ είναι φέτος αφιερωμένες στον σκηνοθέτη Ζυλ Ντασσέν στην ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγί και το θεατρικό συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς. 
Για την Κυριακή 5 Ιουνίου - Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος προγραμματίστηκε ήδη δημόσια συζήτηση για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία με ομιλητές τον υφυπουργό μεταφορών, υποδομών και δικτύων Σπύρο Βούγια και τον αντιδήμαρχο αστικού σχεδιασμού πολεοδομίας και δικτύων Ανδρέα Κουράκη, ενώ θα ακολουθήσει -αν δεν βρέχει- βόλτα με καραβάκια στο Θερμαϊκό. 
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=7&artid=93137


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου