Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Μια καλή δίαιτα περιλαμβάνει πολλές τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητεςH απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου, αν κάποιος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, αλλά δεν είναι όλα τα διατροφικά σχήματα αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου, σύμφωνα με ειδικό.
Δίαιτες που βοηθούν στην πρόληψη έναντι του καρκίνου είναι αυτές που ενθαρρύνουν τις μακροπρόθεσμες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και παράλληλα παρέχουν ποικιλία επιλογών από όλες τις ομάδες τροφίμων, εξηγεί η διατροφολόγος Daxaben Amin, του Πανεπιστημίου του Τέξας.
Η μεσογειακού τύπου διατροφή προάγει τη διαρκή δέσμευση για την καλή διατροφή και συμφωνεί με πολλές από τις οδηγίες διατροφής για την πρόληψη του καρκίνου και της καρδιοπάθειας, όπως.
  • Άφθονα φρούτα και λαχανικά, καθώς και τροφές βασισμένες σε φυτά.
  • Βότανα και μυρωδικά για γεύση αντί για αλάτι.
  • Μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και αλκοόλ.
  • Ψάρι και πουλερικά τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.
  • Χρήση υγιεινών λιπαρών, όπως λάδι αντί για βούτυρο.
Άλλη καλή διατροφή είναι αυτή που αφορά την κατανάλωση 6 έως 7 μικρών γευμάτων την ημέρα αντί για τα συνήθη 3 μεγάλα γεύματα. Προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη πρόληψης του καρκίνου.
  • Φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης σε τουλάχιστον μισά από τα καθημερινά γεύματα.
  • Μείωση των τροφών που είναι υψηλές σε λιπαρά.
  • Κατανάλωση άλιπης πρωτεΐνης.
  • Καθημερινή σωματική άσκηση.
Η Amin, δήλωσε ότι διατροφικά σχήματα που ενθαρρύνουν βραχυπρόθεσμη αλλαγή συνήθως δεν παρέχουν στον οργανισμό τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται σε καθημερινή βάση. Οι συγκεκριμένες δίαιτες ανήκουν στην κακή λίστα.
Δίαιτες χωρίς γλουτένη γίνονται δημοφιλείς, αλλά οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να την επιλέγουν αν δεν έχουν κοιλιακή νόσο, συμβουλεύει η Amin. Η διατροφή χωρίς γλουτένη σημαίνει την αποφυγή τροφών με προϊόντα ολικής αλέσεως που είναι υψηλά σε ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Όλα προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβη που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.
Οι δίαιτες που δεν έχουν υδατάνθρακες αποτελούν ακόμα μια κακή επιλογή. Η ολοκληρωτική απόσυρση των υδατανθράκων στερεί τον οργανισμό από την πρωταρχική πηγή ενέργειας και από ορισμένες σημαντικές για την καταπολέμηση του καρκίνου τροφές-λαχανικά, φρούτα, προϊόντα ολικής αλέσεως και φασόλια.
Αντί να καταργείτε τους υδατάνθρακες, σημειώνει η ειδικός, να τους επιλέγετε σοφά. Επιλέγετε προϊόντα ολικής άλεσης αντί για κέικ, μπισκότα και άλλες τροφές που παρασκευάζονται με κατεργασμένα σιτηρά και σάκχαρα, προτείνει η Amin.
http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=14549

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου