Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Στήριξη Μ. Θεοδωράκη στα μπλόκα της Κερατέας


Την υποστήριξή τους στους κατοίκους της Κερατέας που δίνουν «μάχες σώμα με σώμα» με τις δυνάμεις της «κρατικής καταστολής», εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης επιρρίπτει ευθύνες στον πολιτικό κόσμο, επειδή -όπως αναφέρει- κατάντησαν την Ελλάδα χώρα της χωματερής και χαρακτηρίζει παραλογισμό το γεγονός πως " από τις εκατοντάδες χωματερές, να γίνει στόχος των ΜΑΤ μόνο η Κερατέα".
Η δήλωση του Μ. Θεοδωράκη:
Οι Κυβερνήτες της Ελλάδας κατάντησαν τη χώρα μας -εκτός των άλλων- και χώρα της χωματερής. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες με την εφαρμογή ενός επιστημονικού σχεδίου -δίκαιου για όλους- με τη συνεργασία του Κράτους και των Τοπικών Αρχών. Δεν έγινε όμως εξ αιτίας της κομματοκρατίας που έβαζε και βάζει το κομματικό - πελατειακό συμφέρον πάνω απ’ όλα.
 Κι έτσι φτάσαμε σήμερα στον παραλογισμό, από τις εκατοντάδες χωματερές, να γίνει στόχος των ΜΑΤ μόνο η ΚερατέαΌταν βλέπω αυτές τις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στο σύνολο των κατοίκων μιας πόλης και στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής, δεν μπορώ παρά να είμαι ολόψυχα στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας και μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα.
Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε ολική παράνοια για να επιμένει σ’ αυτή την ωμή επιβολή βίας εναντίον αμάχων που μας ντροπιάζει, γιατί μας θυμίζει άλλες εποχές και άλλες συνθήκες, κατά τις οποίες στο κάτω-κάτω οι επιτιθέμενοι ήταν βάρβαροι…
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=265069


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου